Pizza met Bimi® broccoli, courgette, eieren en basilicum

Pizza met Bimi® broccoli, courgette, eieren en basilicum

[by Francesca Kookt]

Heerlijk dat de lente weer is begonnen, we hebben zelfs al buiten gegeten vorige week! Ik word daardoor gelijk geïnspireerd voor frisse, vrolijke gerechten die je buiten kunt eten. Of binnen, als er nog net even een frisse dag tussen zit. Deze pizza met Bimi, courgette, ei en basilicum is perfect voor een brunch of -borrel. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Ga voor de eenvoudige variant door te kiezen voor een kant-en-klare pizzabodem of pizzadeeg of stroop je mouwen op en maak je eigen pizzadeeg.

Het wordt tijd om te proeven!

Voorbereiding

15 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht op 210 graden) en bekleed een bakblik met bakpapier.

  2. Rol je pizzadeeg uit en leg deze op het bakpapier. Is je oven groot genoeg, dan kun je 2 pizza’s tegelijk bakken. Anders bak je ze een voor een.

  3. Smeer de pizzabodem in met een deel van de tomatensaus, houd daarbij de randjes vrij. Beleg de pizza daarna met stukjes mozzarella, plakjes courgette en Bimi® broccoli. Houd het midden daarbij vrij en verdeel de ingrediënten over 2 pizza’s.

  4. Breek voorzichtig een eitje en laat deze, met hele dooier, in het midden van de pizza glijden. Bestrooi de pizza daarna met zwarte peper, zout en oregano naar smaak.

  5. Bak de pizza 10 - 12 minuten in de oven.

  6. Garneer daarna met blaadjes basilicum en eventueel wat prosciutto. Serveer direct.