Maak kennis met onze telers

Maak kennis met de mensen die onze Bimi® broccoli met alle zorg omringen, en lees wat volgens hen onze veelzijdige groente zo megalekker maakt.

Sacoje

Sacoje

Eva Lerma geeft leiding aan een team van vijftien mensen bij Sacoje, een landbouwcoöperatie in de Guadalentín-vallei in de Spaanse regio Murcia. Samen met Diego, een van de telers van Bimi® broccoli en boer van de derde generatie, oogsten Eva en haar team zo'n 40 hectare Bimi® broccoli per jaar.

Sacoje teelt Bimi® broccoli al sinds 2016 en heeft de vraag naar onze heerlijke nieuwe groente enorm zien stijgen. Omdat het bedrijf gevestigd is in een regio met een gematigd klimaat kunnen ze het hele jaar door telen en oogsten.

Hand geplukt en direct na de oogst op ijs bewaard wordt Bimi® broccoli in optimale conditie aan de klanten geleverd dankzij de speciale zorg en oog voor detail van het team bij Sacoje. Het bedrijf levert aan winkels door heel Europa. Eva en haar team telen en exporteren behalve Bimi® ook boerenkool, spitskool, babybloemkool en broccoli. Haar favoriete bereiding van Bimi® broccoli is stomen en serveren met roerei en gerijpte Spaanse ham.

Deilor

Deilor

Het team van de Deilor landbouwcoöperaties in Totana en Lorca, gevestigd in de Spaanse Guadalentín-vallei, oogst ongeveer 200 ton Bimi® broccoli per jaar. Onder leiding van Antonio Gimenez, de algemeen manager van Deilor, oogsten tot vijftig opgeleide medewerkers van oktober tot mei onze veelzijdige groente met de hand. Ze leveren aan Spaanse retailers en exporteren naar enkele andere Europese landen.

Antonio Gimenez en zijn team bij Deilor zijn vol passie over het produceren van gewassen van topkwaliteit, en telen een reeks versproducten waaronder meloen, broccoli, sla, bloemkool, druiven en watermeloen. Maar Antonio's favoriete groente blijft toch Bimi® broccoli. Het lekkerste vindt hij Bimi® broccoli gegrild met een scheut goede olijfolie en een snufje zout.

Grupo Lucas

Grupo Lucas

Maak kennis met Juan Martinez Tomé, de technisch manager van Grupo Lucas, een boer met passie en docent aan de Agricultural Engineering School of Orihuela, Alicante. Juan Martinez leidt een team van zo'n vijfendertig mensen, die speciaal zijn opgeleid om Bimi® te oogsten. Dat doen ze afhankelijk van het seizoen op diverse landbouwbedrijven die verspreid liggen over de regio's Murcia en Castilië-La Mancha in Zuid-Spanje.

Juan Martinez vertelt: “Bimi® broccoli heeft bij het planten heel veel zorg nodig, maar ook tijdens het oogsten—het moet allemaal handmatig gebeuren. Wij plukken ongeveer om de drie dagen. We controleren de planten uiterst nauwkeurig, omdat een dag te lang wachten voordat we oogsten het verschil kan betekenen tussen een goede en een slechte oogst.”

Grupo Lucas begon vier jaar geleden met het telen van Bimi® broccoli, naast diverse andere soorten fruit en groente, zoals slasoorten, spinazie, andijvie, snijbiet, boerenkool en allerlei kruiden. Juan Martinez eet Bimi® het liefste rauw, meteen als het van het veld komt. De smaak is dan heel verfijnd en licht zoetig. Als hij Bimi® bereidt voor zijn gezin, legt hij het even op de gril, zodat je nog steeds de subtiele smaken kunt proeven.

Hoe Bimi® wordt geteeld

Dit is hoe jouw favoriete groente met liefde wordt geteeld. Van zaadje tot plant en geoogst met de hand om vervolgens direct naar de supermarkt of restaurant te worden vervoerd.