
Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus
Dit Bimi® bijgerecht heeft een bijzondere smaak, maar het past zo goed bij andere smaken. Het is enorm lekker om naast kalkoen, rundvlees of eend te serveren.
Voorbereiding
5 minuten
Koken
10 minuten
Serves
6
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Vegetarisch
Methode
-
Zet een stomer of een grote pan met kokend water klaar.
-
Stoom de Bimi® broccoli voor 4 minuten of blancheer voor 2 minuten zodat de Bimi® broccoli gedeeltelijk gaar, knapperig en heldergroen is.
-
Giet de Bimi® broccoli door eenvergiet af en laat voor 2 minuten onder koud stromend water staan om te voorkomen dat de Bimi® broccoli verder gaart.
-
Zet vervolgens een grote wokpan op het vuur en voeg blokjes boter toe. Laat de boter smelten en schuimen.
-
Voeg het amandelschaafsel toe. Zodra het schaafsel goudbruin kleurt, giet je het citroensap erbij en doe je vervolgens de Bimi® broccoli erbij. Hierdoor zal de pan een beetje afkoelen, zorg ervoor dat de kookplaat op de hoogste stand staat.
-
Gebruik een spatel om de Bimi® broccoli door de boterachtige amandelen te mengen.
-
Leg de Bimi® broccoli op een serveerschaal. Schenk de citroen-botersaus over de Bimi® broccoli. Bestrooi met het amandelschaafsel. Garneer tot slot met peterselie en je bent klaar om te serveren!