Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus
Op zoek naar een lekker Bimi® bijgerecht? Maak dan eens Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus. Een lekker, gezond bijgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner!
Meer recepten met Bimi® proberen? Bekijk alle Bimi® broccoli bijgerechten.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
10 minuten
Serves
6
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Vegetarisch
Methode
-
Zet een stomer of een grote pan met kokend water klaar.
-
Stoom de Bimi® broccoli voor 4 minuten of blancheer voor 2 minuten zodat de Bimi® broccoli lekker knapperig en heldergroen is.
-
Giet de Bimi® broccoli door een vergiet af en houd even onder koud stromend water zodat de Bimi® broccoli niet verder gaart.
-
Zet vervolgens een grote wokpan op het vuur en voeg blokjes boter toe. Laat de boter smelten.
-
Voeg het amandelschaafsel toe. Zodra het amandelschaafsel goudbruin kleurt, giet je het citroensap erbij en doe je vervolgens de gestoomde Bimi® broccoli erbij. Hierdoor zal de pan een beetje afkoelen, zorg ervoor dat de kookplaat op de hoogste stand staat.
-
Gebruik een spatel om de Bimi® broccoli door het beboterde amandelschaafsel te mengen.
-
Leg de gestoomde Bimi® broccoli op een serveerschaal. Schenk de citroen-botersaus over de Bimi® broccoli. Bestrooi met nog wat amandelschaafsel. Garneer tot slot met peterselie en je bent klaar om te serveren!