Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus

Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus

Dit bijgerecht heeft een bijzondere smaak, maar het past zo goed bij andere smaken. Het is enorm lekker om naast kalkoen, rundvlees of eend te serveren.

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

6

Methode

  1. Zet een stomer of een grote pan met kokend water klaar.

  2. Stoom de Bimi® broccoli voor 4 minuten of blancheer voor 2 minuten zodat de Bimi® broccoli gedeeltelijk gaar, knapperig en heldergroen is.

  3. Giet de Bimi® broccoli door eenvergiet af en laat voor 2 minuten onder koud stromend water staan om te voorkomen dat de Bimi® broccoli verder gaart.

  4. Zet vervolgens een grote wokpan op het vuur en voeg blokjes boter toe. Laat de boter smelten en schuimen.

  5. Voeg het amandelschaafsel toe. Zodra het schaafsel goudbruin kleurt, giet je het citroensap erbij en doe je vervolgens de Bimi® broccoli erbij. Hierdoor zal de pan een beetje afkoelen, zorg ervoor dat de kookplaat op de hoogste stand staat.

  6. Gebruik een spatel om de Bimi® broccoli door de boterachtige amandelen te mengen.

  7. Leg de Bimi® broccoli op een serveerschaal. Schenk de citroen-botersaus over de Bimi® broccoli. Bestrooi met het amandelschaafsel. Garneer tot slot met peterselie en je bent klaar om te serveren!