Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus

Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus

Op zoek naar een lekker Bimi® bijgerecht? Maak dan eens Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus. Een lekker, gezond bijgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner!

Meer recepten met Bimi® proberen? Bekijk alle Bimi® broccoli bijgerechten.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

6

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Methode

  1. Zet een stomer of een grote pan met kokend water klaar.

  2. Stoom de Bimi® broccoli voor 4 minuten of blancheer voor 2 minuten zodat de Bimi® broccoli lekker knapperig en heldergroen is.

  3. Giet de Bimi® broccoli door een vergiet af en houd even onder koud stromend water zodat de Bimi® broccoli niet verder gaart.

  4. Zet vervolgens een grote wokpan op het vuur en voeg blokjes boter toe. Laat de boter smelten.

  5. Voeg het amandelschaafsel toe. Zodra het amandelschaafsel goudbruin kleurt, giet je het citroensap erbij en doe je vervolgens de gestoomde Bimi® broccoli erbij. Hierdoor zal de pan een beetje afkoelen, zorg ervoor dat de kookplaat op de hoogste stand staat.

  6. Gebruik een spatel om de Bimi® broccoli door het beboterde amandelschaafsel te mengen.

  7. Leg de gestoomde Bimi® broccoli op een serveerschaal. Schenk de citroen-botersaus over de Bimi® broccoli. Bestrooi met nog wat amandelschaafsel. Garneer tot slot met peterselie en je bent klaar om te serveren!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij