Gestoomde Bimi® broccoli met granaatappelpitjes, amandelen en munt

Gestoomde Bimi® broccoli met granaatappelpitjes, amandelen en munt

Zin in een gezond, gestoomd gerecht? Maak deze gestoomde Bimi® broccoli met granaatappelpitjes, amandelen en munt eens! Ideaal als gezonde, groene lunch of als Bimi® bijgerecht bij een lekker diner. Dit gestoomde recept met Bimi® broccoli binnen 25 minuten op tafel, ziet er feestelijk uit én smaakt als een feestje. Een must try dus!

Weten hoe je Bimi® broccoli perfect stoomt? In onze how-to-video zie je hoe makkelijk het is om Bimi® broccoli te stomen.

Voorbereiding

25 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de amandelen op een bakplaat en rooster ze ongeveer 15-20 minuten in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en hak dan grof.

  2. Meng in een kom de honing, granaatappelsiroop, azijn en ras-el-hanout met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met snufjes peper en zeezout.

  3. Stoom de Bimi® broccoli ongeveer 3-4 minuten. Laat de gestoomde Bimi® broccoli vervolgens uitlekken en spoel deze met koud water af. Doe de Bimi® broccoli in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.

  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de Bimi® broccoli in de pan en bak voor 1-2 minuten tot ze aan beide kanten licht gebakken zijn.

  5. Schik de Bimi® broccoli op een groot bord. Giet er de vinaigrette van honing en granaatappelsiroop over en bestrooi met gehakte amandelen, munt en granaatappelpitjes.


    Gek op gestoomde gerechten? Bekijk al onze gestoomde recepten met Bimi® broccoli. Daar staat genoeg lekkers tussen om te proberen!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij