Hartige bladerdeeghapjes met feta en Bimi® broccoli

Hartige bladerdeeghapjes met feta en Bimi® broccoli

Met deze bladerdeeghapjes met feta, serranoham en Bimi® broccoli zet je écht lekkere tussendoortjes op tafel. Dit recept met bladerdeeg en Bimi® broccoli is gemakkelijk te maken en ideaal borrelhapje, tussendoortje of juist voor lekker op de bank.

Meer tussendoortjes met Bimi® broccoli proberen? Bekijk onze Bimi® broccoli snack recepten.

Specifications

Voorbereiding

20 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Zet de oven op 210 º en en leg bakpapier op twee bakplaten. Wikkel 2-3 Bimi® broccoli stengels in een plak serranoham, en maak 16 van deze Bimi® broccoli met serranoham porties.

  2. Doe de feta, 1 knoflookteentje, bosjes peterselie en bieslook en snufjes peper en zout toe in de blender en blend de ingrediënten tot een romige fetacrème. Doe de fetacrème in een spuitzak.

  3. Snijd het bladerdeeg in 8 stukken en spuit de fetacrème van de ene hoek van het bladerdeeg naar beneden in de andere hoek. Leg vervolgens een portie Bimi® broccoli met serranoham op het bladerdeeg met de crème. Sluit de twee tegenoverliggende hoeken van het bladerdeeg over de vulling en druk het bladerdeeg dicht zodat je een mooi halfopen pakketje hebt.

  4. Herhaal dit en verdeel de 16 hapjes over de twee bakplaten. Bestrijk ze allemaal met ei en bestrooi ze met sesamzaad.

  5. Tip: bestrijk de bovenkant van de Bimi® broccoli met een beetje water, zodat hij niet zo snel kleurt. Bak de hapjes ongeveer 15 minuten.

  6. Terwijl de hartige bladerdeeghapjes met Bimi® in de oven bakken, hak je de peterselie en rode ui voor de dip en meng je die met zure room, zout en peper. Zodra de hapjes klaar zijn, is alles klaar om te serveren!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij