Orecchiette met Bimi® broccoli en salsiccia

Orecchiette met Bimi® broccoli en salsiccia

Orecchiette con salsiccia e Bimi®, oftewel pasta met Italiaanse saucijzen en Bimi® broccoli. Een vleugje Bimi® broccoli geeft dit klassieke, Italiaanse pasta gerecht een waanzinnige touch. En staat bovendien binnen 30 minuutjes op tafel. Ideaal toch!

Specifications

Voorbereiding

15 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Breng twee pannen met water en een snufje zout aan de kook. Kook in de andere pan de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Was de Bimi® broccoli en kook deze voor 3-4 minuten. Giet daarna het water af en zet de Bimi® broccoli even apart.

  3. Giet zodra de pasta gaar is het pastawater af in een kom. Laat de pasta uitlekken en zet deze vervolgens ook even apart.

  4. Haal het vel van de Italiaanse salsiccia worstjes en snijd in stukken. Pel de knoflook en druk lichtjes aan met de achterkant van een mes. Pluk vervolgens de tijmblaadjes en rozemarijntakjes en hak deze fijn.

  5. Voeg een scheutje olijfolie aan een antiaanbakpan en bak de salsiccia worstjes. Voeg de kruiden en de knoflook toe. Sauteer dit tot de salsiccia gaar is.

  6. Blus af met een scheutje witte wijn en laat dit even inkoken. Schep vervolgens de teentjes knoflook uit de pan en voeg de Bimi® broccoli, orecchiette en wat pastawater toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas en je kunt serveren.


    Gek op Italiaanse gerechten met een groene touch? Bekijk onze Italiaanse recepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij