Bimi® broccoli pasta met groene pesto

Bimi® broccoli pasta met groene pesto

Pasta pesto, een heerlijke klassieker! Met verse basilicum, Bimi® broccoli, champignons en geraspte courgette creëer je deze waanzinnige smaakmaker. De vega pasta pesto staat in een paar eenvoudige stappen op tafel. Dit gerecht is daarom perfect voor een doordeweekse avond en de restjes kun je de dag erna als lunch eten.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Wil je verse pasta gebruiken in dit recept? Bekijk onze tips om verse pasta met Bimi® te maken.

    Rooster de pijnboompitten in een pannetje. Het is niet nodig om olie of boter toe te voegen. Laat ze even afkoelen.


    Doe de helft van de Bimi® broccoli, de uitgeperste knoflookteen, spinazieblaadjes, basilicumblaadjes, pijnboompitten, citroenschil, olijfolie en een snufje zout en peper in een blender en mix tot een gladde massa.

  2. Doe de pasta in een pan met kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de erwten toe aan de pasta gedurende de laatste 2 minuten van het koken.

  3. Verhit een theelepel olijfolie in een pan. Voeg de champignons en de overgebleven Bimi® broccoli toe, bak tot de champignons een lichtgouden kleur hebben en de Bimi® broccoli nog een beetje knapperig is, voeg dan de courgette toe.

  4. Zet het vuur uit zodra de courgette gaar is.

  5. Giet de pasta en de erwten af zodra ze gaar zijn (laat een klein beetje van het kookvocht over om door de pesto te doen).

  6. Roer de pasta, groene pesto en groenten door elkaar en maak het af met wat verse tuinkers.


    Andere Bimi® pasta's proberen? Bekijk onze pasta's met Bimi® broccoli.