Vega(n) knoflookpasta met Bimi® broccoli en citroen

Vega(n) knoflookpasta met Bimi® broccoli en citroen

Dit is onze vega(n) pasta favoriet! Deze spaghetti aglio e olio met Bimi® broccoli en citroen is een fantastisch pasta recept om doordeweeks klaar te maken, want het zó gemaakt en o zó lekker. Dus wil je een keer een pasta aglio e olio recept met een gezonde twist willen proberen, raden we zeker deze knoflookpasta met Bimi® broccoli aan!


Meer Italiaanse gerechten met Bimi® broccoli proberen? Bekijk onze Italiaanse recepten met Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

 • Pescotarisch
 • Veganistisch
 • Vegetarisch
 • Zonder noten
 • Zuivelvrij

Methode

 1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 2. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, hak de knoflook fijn en bak 8 minuten. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

 3. Bak de Bimi® broccoli in een pan met een beetje olie (bijv. olijfolie of olie van de zongedroogde tomaten) gedurende 5 minuten.

 4. Voeg 1 eetlepel citroensap en geraspte citroenschil aan de pan met zongedroogde tomaten toe. Breng aan de kook met 8 eetlepels pasta water.

 5. Voeg de gekookte spaghetti toe en strooi er wat geraspte verse Parmezaanse kaas overheen. Wil je het recept veganizen? Gebruik van plantaardige feta of geraspte plantaardige mozzarella, als je dat lekker vindt.


  Liefhebber van Italiaanse gerechten? Bekijk onze Italiaanse gerechten met Bimi® broccoli. Bekijk ook onze andere gezonde vegan recepten met Bimi®.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij