Vegan buddha bowl met Bimi® broccoli

Vegan buddha bowl met Bimi® broccoli

Buddha bowls met Bimi® broccoli, we zijn er dol op! En al helemaal op deze vegan buddha bowl met volkoren rijst, krieltjes en Bimi® broccoli. Deze variant wil je zeker proberen!

Meteen aan de slag? Zo maak je deze heerlijke vegan buddha bowl met Bimi® broccoli:

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

40 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verhit 2 el sesamolie in een diepe pan/koekenpan en bak de gember en knoflook kort. Voeg de kerrie en de komijn toe en roer kort door.

  2. Voeg de rijst toe en bak nog 3 minuten. Blus af met de sojasaus en voeg 1/2 theelepel zout toe. Voeg 500 ml water toe en breng het kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat met het deksel op de pan 25 minuten koken tot het vocht is verdampt.

  3. Voeg 100 ml kokosmelk en de spinazie toe aan de rijst en breng op smaak met snufjes peper en zout. Laat dit ongeveer 5-10 minuten sudderen, totdat de kokosmelk is ingekookt.

  4. Bak in een bakpan de aardappels krokant en rooster de amandelen. Meng vervolgens de aardappel, amandelen en rozijnen door de volkoren rijst.

  5. Verhit 2 el koolzaadolie in dezelfde wok en bak de Bimi® broccoli met 2 el ahornsiroop, sojasaus en snufjes peper en zout voor 5 minuten.

  6. Voor de dip meng je de sojayoghurt, verse koriander, 1/2 tl ahornsiroop, 1 el lichte balsamicoazijn door elkaar en breng je deze op smaak met snufjes peper en zout.

  7. Pak borden of kommen en je kunt opdienen!


    Meer veganistische Bimi® gerechten proberen? Bekijk onze veganistische recepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij