Vegan bowl met Bimi® broccoli, pompoen en rode biet

Vegan bowl met Bimi® broccoli, pompoen en rode biet

Dit is mega lekker! Als avondmaal, maar ook als rijke lunch: Een vegan bowl met Bimi® broccoli, pompoen en rode biet.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

30 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kerf de pompoen en snijd dit in kleine blokjes. Meng vervolgens met een spatel de overige ingrediënten en leg op een bakplaat. Bak op 180 graden gedurende 20-25 minuten.

  3. Snijd de bieten in dunne plakjes. Meng de overige ingrediënten tot een dressing, giet deze over de rode biet en meng goed. Laat minstens 10 minuten staan.

  4. Doe de Bimi® Broccoli met de olijfolie, sinaasappelschil en -sap in een koekenpan of grillpan en laat 2 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Sauteer nog 3 minuten en breng goed op smaak met zout, peper en chilipeper.

  5. Bak de vegan reepjes voor 3-5 minuten.

  6. Hak de knoflook en gember fijn voor de saus. Meng dit vervolgens met de overige ingrediënten tot een romige massa. Verdeel de ingrediënten in een schaal en garneer met saus en toppings.