Aziatische wok met vegetarische kip, Bimi® broccoli, mango en pinda’s

Aziatische wok met vegetarische kip, Bimi® broccoli, mango en pinda’s

Deze vega(n) Aziatische wok met Bimi® broccoli, vega kip, mango en pinda's wil je proeven. De zoete smaak van mango, de zoute smaak van soja, dit wokgerecht bewijst dat de combinatie heerlijk is. Daarnaast staat dit wok recept met Bimi® broccoli binnen 15 minuten op tafel. Wij zeggen vast eet smakelijk!

Bekijk ook onze handige tips om Bimi® te wokken!

Specifications

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Meng in een kom de sojasaus met 1 eetlepel zonnebloemolie, agavesiroop, sesamolie, gember, knoflook en sambal. Roer goed en voeg de vegetarische kipstukjes toe. Laat zo lang mogelijk staan zodat de vegetarische kipstukjes de smaken goed kunnen opnemen.

  2. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en laat het deksel op de pan dan stoomt de rijst nog even na.

  3. Verhit wat olie in de wok en fruit de ui in 5 minuten glazig. Voeg de Bimi® broccoli toe aan wokpan en bak 2 minuten mee. Voeg de gemarineerde vegetarische kipstukjes toe en bak op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg de paksoi toe en bak nog 3 minuten mee. Zet het vuur uit.

  4. Verdeel de rijst over de borden en schep de gewokte groente en vegetarische kipstukjes erop. Verdeel de mango erover, garneer met pinda’s en serveer.

Isabel

Isabel Boerdam

Zie profiel

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij