Aziatische sticky zalm met Bimi® broccoli en lichte sojasaus

Aziatische sticky zalm met Bimi® broccoli en lichte sojasaus

Geef de zachte Aziatische smaken in dit eenvoudige, doordeweekse gerecht een frisse, groene boost met Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

15 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

 • Glutenvrij
 • Pescotarisch
 • Zonder noten
 • Zuivelvrij

Methode

 1. Meng de soja, suiker en mirin in een ondiepe schaal. Leg de zalm in de marinade en laat dit minimaal 10-60 min intrekken.

 2. Leg een stomer op een pan met kokend water en verwarm de ​​koekenpan en een wok op middelhoog vuur. Doe de Bimi® broccoli en groenten in de stomer en kook tegelijkertijd de gember, knoflook en de helft van de chili in een beetje olie in de wok. In een andere pan bak je de zalm met het vel naar boven. Gooi de marinade niet weg.

 3. Draai na 2 min de zalm om. Haal de groenten uit de stomer en voeg deze aan de pan met de knoflook, gember en chili toe. Roer goed door en breng met kruiden op smaak. Leg de deksel erop en laat het twee minuten op laag vuur staan. Zodra de zalm en de groenten gaar zijn, kun je de zalm op een warm bord leggen en de marinade over de zalm schenken. Verdeel daarna de gekruide groenten over de borden.

 4. Voeg het limoensap toe aan de saus, roer en giet het over de zalm.

 5. Serveer het gerecht met gewone, bruine rijst of noedels. Leg de gesneden koriander en gesneden chili in een schaaltje op tafel om naar wens toe te voegen.


  Een ander Aziatisch Bimi® gerecht proberen? Bekijk hier onze Aziatische gerechten met Bimi® broccoli. Of bekijk andere makkelijke gerechten met gestoomde Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij