Miso Bimi® broccoli met scrambled tofu op brood

Miso Bimi® broccoli met scrambled tofu op brood

Een ware traktatie voor liefhebbers van tofu recepten: scrambled tofu en crunchy Bimi® broccoli, verrijkt met de umami van miso. Dit recept met tofu is niet alleen snel te bereiden, maar ook veelzijdig genoeg om aan te passen naar je eigen smaak. Serveer het op geroosterd brood met een topping van verse basilicum voor een compleet gerecht dat zeker in de smaak zal vallen bij iedereen die op zoek is naar een gezonde, maar heerlijke lunch.


Meer vegetarische recepten met Bimi® proberen? Bekijk onze vegetarische Bimi® recepten.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de miso, olie en geraspte knoflook. Voeg indien nodig een scheutje water toe. Meng de Bimi® in de marinade en verspreid ze over een bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de oven.

  3. Verkruimel ondertussen de tofu met de hand tot kleine kruimels. Snijd de lente-ui in stukjes. Verhit de olie in een pan en voeg je tofu en kruiden toe. Bak 1–2 minuten. Voeg je lente-uitjes en haverroom toe.

  4. Rooster je brood op een grillplaat of in een koekenpan met een beetje olijfolie. Leg de geroosterde broodplakken op een bord en voeg je tofu scramble en Bimi® broccoli toe. Garneer het gerecht met wat verse basilicum en strooi snufjes kala namak zout en zwarte peper over om het gerecht af te maken.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij