Bimi® broccoli with sticky tofu honing-sesam marinade

Geblancheerde Bimi® met sticky tofu

Gek op Bimi® én op tofu? Dan vind je deze vegan traktatie met geblancheerde Bimi® broccoli en gebakken tofu in een pittige, honing-sesammarinade echt fantastisch. We weten zeker dat je dit Bimi® bijgerecht vandaag nog wilt maken!

Meer Bimi® broccoli recepten met tofu proberen? Je vindt ze bij de vegetarische Bimi® recepten.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Meng voor de marinade de honing met balsamicoazijn, sesamolie en de geperste knoflook. Snijd ongeveer 1 cm van de verse gember af, snijd de schil eraf en snijd de gember in dunne plakjes. Snijd vervolgens de Spaanse peper en plakjes. Voeg de gember en de gehakte Spaanse peper toe aan de marinade en breng op smaak met snufjes peper en zout.

  2. Snijd de tofu in grotere blokjes en marineer minstens 1 uur. Bak de stukjes tofu samen met de marinade in een pan gedurende ca. 6 minuten op matig vuur.

  3. Blancheer de Bimi® broccoli 3-4 minuten en voeg dan 1 minuut toe aan de pan.

  4. Schik de Bimi® broccoli in een schaal of op een bord en leg er de tofublokjes en de marinade op. Bestrooi voor het serveren met sesamzaadjes. En je bent klaar om te serveren, eet smakelijk!


    Wil je meer bijgerechten met Bimi® broccoli proberen? Klik door naar onze Bimi® bijgerecht recepten, daar vind je nog zoveel meer lekkers!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij