
Frisse curry met ramen en Bimi®
Zin in een verrassend lichte en geurige curry om je gourmetavond mee te beginnen? Deze frisse noedelsoep met Bimi®, kokos en groene currypasta is heerlijk exotisch én eenvoudig te bereiden. De combinatie van zachte noedels, vaste Bimi® en aromatische kruiden brengt je direct in Oosterse sfeer. Als voorgerecht of tussengerecht zorgt voor deze culinaire twist op gourmet voor een warme comfortfoodervaring.
Serveer is een schaaltje Pesto van Bimi® bij als dip voor brood of groente. Of combineer dit comfortfood met het luxe voorgerecht Coquille met Bimi® en saffraan saus
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
15 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Vegetarisch
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Breng de groentebouillon in een ruime pan aan de kook. Voeg de kokosmelk, groene currypasta en geraspte gember toe en laat dit langzaam doorkoken zodat de smaken goed mengen.
-
Zet een tweede pan met water op het vuur. Blancheer hierin de Bimi® en de paksoi kort tot ze heldergroen en transparant zijn. Schep ze eruit en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen.
-
In hetzelfde kokende water kook je de ramennoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal circa 1 minuut). Giet vervolgens de noedels af.
-
Schep de ramen in vier kleine kommen van diepe borden en verdeel de Bimi®, paksoi, wortelreepjes, Thaise basilicum en koriander over de borden.
-
Giet vlak voor het serveren de hete kokos‑groentebouillon over de noedels en groenten. Deze geurige currysoep is ideaal als voor‑ of tussengerecht bij een culinaire gourmet.