FAQs

Heb je een vraag? Waarschijnlijk vind je hier het antwoord.


Veelgestelde vragen

Waarin verschilt Bimi® broccoli van andere soorten broccoli?

Bimi® broccoli is een unieke variant van langstelige broccoli, dat ook wel bekend is als aspergebroccoli, babybroccoli en broccolini. Echter heeft Bimi® broccoli een heldergroene kleur, een zoetige, nootachtige smaak en een knapperige bite. Dat maakt dat onze groente Bimi® broccoli er goed uitziet en lekkerder smaakt.

Wat is de voedingswaarde van Bimi® broccoli?

Bimi® broccoli heeft veel voedingsvoordelen. Zo bevat het foliumzuur en is het een bron van vezels en eiwitten.

Hoe bereid ik Bimi® broccoli?

Bimi® broccoli kan op zoveel manieren worden bereid. Echt, noem het maar op: je kunt Bimi® broccoli koken, op de barbecue grillen, blancheren, grillen, stomen, frituren, in de Airfryer bereiden, roosteren, wokken en rauw eten. Inspiratie nodig? Bekijk onze recepten met Bimi®.

Kan ik Bimi® broccoli rauw eten?

Natuurlijk kun je Bimi® rauw eten! Bimi® broccoli is zo mals dat het rechtstreeks vanuit de verpakking kan worden gegeten. Bimi® broccoli is daarom ook ideaal als een snelle snack of lunch.

Hoeveel kcal bevat 100 gr Bimi® broccoli?

100 gram Bimi® bevat maar 35 kcal. Daarnaast telt 100 gr Bimi® broccoli voor 1,5 stuk van je groente per dag. Goed bezig!

Is Bimi® broccoli een superfood?

Ja! Met veel gezondheidsvoordelen is Bimi® broccoli een vitaminekampioen. Het is zoutarm, vetvrij en rijk aan vezels.

Waar wordt Bimi® broccoli geteeld?

Bimi® wordt in de lente tot en met de zomer geteeld in Nederland en andere Noord-Europese landen. Daarnaast heel het jaar door in Spanje, Portugal en Kenia. Lees meer over de Bimi® broccoli telers.

Hoe herken ik Bimi® broccoli in de supermarkt?

Bimi® broccoli is te vinden bij deze verkooppunten en wordt altijd in een Bimi® broccoli verpakking verkocht die er als volgt uitziet: