FAQs

Heb je een vraag? Waarschijnlijk vind je hier het antwoord!


Veelgestelde vragen

Wat is Bimi® broccoli?

We krijgen wel vaker de vraag wat Bimi® broccoli precies is. En we geven daar graag antwoord op! Bimi® broccoli is een kruising tussen Chinese boerenkool en broccoli, de sterren onder de groentes.

Hoe smaakt Bimi® broccoli?

Bimi® smaakt een beetje zoals broccoli, maar dan lekkerder! Probeer het uit en ervaar zelf de smaak van Bimi®. Bimi® broccoli heeft een heerlijke crunch en een zoete, nootachtige smaak wat vergelijkbaar is met asperges.

Wat is de voedingswaarde van Bimi® broccoli?

Bimi® broccoli heeft veel voedingsvoordelen. Zo bevat het foliumzuur en is het een bron van vezels en eiwitten.

Hoe bereid je Bimi® broccoli?

Bimi® broccoli kan op zoveel manieren worden bereid. Echt, noem het maar op: je kunt Bimi® broccoli koken, blancheren, grillen, stomen, frituren, roosteren, wokken en rauw eten. Inspiratie nodig? Bekijk onze recepten met Bimi®.

Hoeveel Bimi®’s tellen als 1 van de 5 porties groenten en fruit per dag?

Zeven Bimi®’s. Dat is alles.

Kan ik Bimi® broccoli rauw eten?

Natuurlijk kun je Bimi® rauw eten! Bimi® broccoli is zo mals dat het rechtstreeks vanuit de verpakking kan worden gegeten. Bimi® broccoli is daarom ook ideaal als een snelle snack of lunch.

Hoeveel kcal bevat 100 gr Bimi® broccoli?

100 gram Bimi® bevat maar 35 kcal! Daarnaast telt 100 gr Bimi® broccoli voor 1,5 stuk van je groente per dag. Goed bezig!

Is Bimi® broccoli een superfood?

Ja! Met veel gezondheidsvoordelen is Bimi® broccoli een vitaminekampioen. Het is zoutarm, vetvrij en rijk aan vezels en eiwitten.

Waar wordt Bimi® broccoli geteeld?

Een groot deel van de Bimi® broccoli wordt in Spanje geteeld, maar om ervoor te zorgen dat we het hele jaar door van Bimi® broccoli kunnen genieten, wordt de veggie ook in Nederland, Groot-Brittannië, Kenia en Portugal gekweekt. Lees meer over de Bimi® telers.