Maak kennis met onze telers

Maak kennis met de mensen die onze Bimi® broccoli met alle zorg omringen, en lees wat volgens hen onze veelzijdige groente zo mega lekker maakt.

Compliment B.V.

Compliment B.V.

De Noord-Brabantse teler Compliment B.V. kiest voor snelgroeier Bimi® broccoli. 'Compliment is altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Sinds de start in 2002 zijn we ons constant door blijven ontwikkelen', zegt Peer Schraven, mede-eigenaar van Compliment. 'Zo is duurzaamheid bij ons geen marketingwoord, maar voorwaardelijk bij elke vooruitgang die we boeken. Daarom wordt Bimi® onder het certificaat Planet Proof geteeld.'

'Kijkend naar het succes van eerdere vroege telers van Bimi®, zijn onze verwachtingen hooggespannen", vervolgt Peer. "Aanvullend op ons rijke assortiment geven we Bimi® broccoli echt de ruimte om te groeien. Ongetwijfeld zullen we nog tegen de nodige uitdagingen aanlopen, maar 20 jaar ondernemen heeft ons geleerd dat je daar alleen maar van leert en beter van wordt. Wat het mij ook heeft geleerd, is dat mijn favoriete Bimi® recept gebarbecuede Bimi® broccoli gerold in parmaham of een vegetarisch gerecht met Bimi® broccoli is.'

Dutch Valley Vegetables

Dutch Valley Vegetables

Maak kennis met Nico en Wendy Hoogendoorn, ondernemende telers die kansen en uitdagingen op hun pad zien komen met het telen van Bimi® broccoli. Aan de ene kant is het voor hen helder dat de afzet van Bimi® broccoli alleen maar zal toenemen, zeker omdat de vraag naar lokale geteelde groente groeit. Aan de andere kant weten zij dat het oogsten van Bimi® broccoli arbeidsintensief is. Elke Bimi® wordt namelijk met de hand geplukt door ervaren medewerkers.

Nico vertelt: 'Bimi® broccoli is een logische aanvulling op onze overige brassicateelt. Tot nu toe verdeelden we 340 hectare over broccoli, bloemkool, rode en witte kool. Nu maken we plaats voor Bimi® broccoli. Een bijzondere groente die ik vooral geroosterd met zelfgemaakte pesto erg lekker vind.'

Bruinsma Bio

Bruinsma Bio

Het team van Bruinsma Bio, gevestigd in Sexbierum, is een echt familiebedrijf. Ouders Jan en Eelkjen Bruinsma runnen het bedrijf met hun vijf kinderen Hanna, Jurjen Paul, Willem, Berber en Berend. Bruinsma Bio probeert zo goed mogelijk de natuur te begrijpen en teelt daarom onder leiding van Jan en Eelkjen op een biologische wijze Bimi® broccoli. De biologische Bimi® broccoli is momenteel verkrijgbaar is bij Ekoplaza en het Duitse Dennree.

De familie is vol passie over het produceren van gewassen van topkwaliteit, en telen een reeks versproducten waaronder broccoli, pootaardappelen, knolselderij, sjalotten, gedroogde erwten, spruitkool en havers. Maar de meest geliefde groente van familie Bruinsma blijft toch Bimi® broccoli, met als favoriete recept Bimi® broccoli van de barbecue, gerold in ham met oregano.

Sacoje

Sacoje

Eva Lerma geeft leiding aan een team van vijftien mensen bij Sacoje, een landbouwcoöperatie in de Guadalentín-vallei in de Spaanse regio Murcia. Samen met Diego, een van de telers van Bimi® broccoli en boer van de derde generatie, oogsten Eva en haar team zo'n 40 hectare Bimi® broccoli per jaar.

Sacoje teelt Bimi® broccoli al sinds 2016 en heeft de vraag naar onze heerlijke nieuwe groente enorm zien stijgen. Omdat het bedrijf gevestigd is in een regio met een gematigd klimaat kunnen ze het hele jaar door telen en oogsten.

Hand geplukt en direct na de oogst op ijs bewaard wordt Bimi® broccoli in optimale conditie aan de klanten geleverd dankzij de speciale zorg en oog voor detail van het team bij Sacoje. Het bedrijf levert aan winkels door heel Europa. Eva en haar team telen en exporteren behalve Bimi® ook boerenkool, spitskool, babybloemkool en broccoli. Haar favoriete bereiding van Bimi® broccoli is stomen en serveren met ciabatta en gerijpte Spaanse ham.

Hoe Bimi® broccoli wordt geteeld

Dit is hoe jouw favoriete groente met liefde wordt geteeld. Van zaadje tot plant en geoogst met de hand om vervolgens direct naar de supermarkt of restaurant te worden vervoerd.