Maak kennis met onze telers

Maak kennis met de mensen die onze Bimi® broccoli met alle zorg omringen, en lees wat volgens hen onze veelzijdige groente zo megalekker maakt.

Nico en Wendy

Nico en Wendy

Maak kennis met Nico en Wendy Hoogendoorn, ondernemende telers die kansen en uitdagingen op hun pad zien komen met het telen van Bimi® broccoli. Aan de ene kant is het voor hen helder dat de afzet van Bimi® broccoli alleen maar zal toenemen, zeker omdat de vraag naar lokale geteelde groente groeit. Aan de andere kant weten zij dat het oogsten van Bimi® broccoli arbeidsintensief is. Elke steel wordt namelijk met de hand geplukt door ervaren medewerkers.

Nico vertelt: "Bimi® broccoli is een logische aanvulling op onze overige brassicateelt. Tot nu toe verdeelden we 340 hectare over broccoli, bloemkool, rode en witte kool. Nu maken we plaats voor Bimi® broccoli. Ik weet dat er een aantal telers zijn geweest die het heel klein hebben geprobeerd en het geweldig vonden om Bimi® broccoli te telen. Dat bleef bij een experiment met een paar trays. Wij willen leren hoe we de teelt en oogst van Bimi® broccoli kunnen optimaliseren. Ondernemen doen we vanuit de overtuiging dat we er samen een succes van gaan maken. Dat we onze weg zullen moeten vinden om de teelt en oogst te optimaliseren, daar ligt de uitdaging waar ikzelf van hou. Klinkt misschien gek, maar pas twee weken terug heb ik Bimi® broccoli voor het eerst gegeten. Dat ik het zelf ook nog eens heel lekker en makkelijk te bereiden vind, is een mooie bijvangst."

Sacoje

Sacoje

Eva Lerma geeft leiding aan een team van vijftien mensen bij Sacoje, een landbouwcoöperatie in de Guadalentín-vallei in de Spaanse regio Murcia. Samen met Diego, een van de telers van Bimi® broccoli en boer van de derde generatie, oogsten Eva en haar team zo'n 40 hectare Bimi® broccoli per jaar.

Sacoje teelt Bimi® broccoli al sinds 2016 en heeft de vraag naar onze heerlijke nieuwe groente enorm zien stijgen. Omdat het bedrijf gevestigd is in een regio met een gematigd klimaat kunnen ze het hele jaar door telen en oogsten.

Hand geplukt en direct na de oogst op ijs bewaard wordt Bimi® broccoli in optimale conditie aan de klanten geleverd dankzij de speciale zorg en oog voor detail van het team bij Sacoje. Het bedrijf levert aan winkels door heel Europa. Eva en haar team telen en exporteren behalve Bimi® ook boerenkool, spitskool, babybloemkool en broccoli. Haar favoriete bereiding van Bimi® broccoli is stomen en serveren met roerei en gerijpte Spaanse ham.

Deilor

Deilor

Het team van de Deilor landbouwcoöperaties in Totana en Lorca, gevestigd in de Spaanse Guadalentín-vallei, oogst ongeveer 200 ton Bimi® broccoli per jaar. Onder leiding van Antonio Gimenez, de algemeen manager van Deilor, oogsten tot vijftig opgeleide medewerkers van oktober tot mei onze veelzijdige groente met de hand. Ze leveren aan Spaanse retailers en exporteren naar enkele andere Europese landen.

Antonio Gimenez en zijn team bij Deilor zijn vol passie over het produceren van gewassen van topkwaliteit, en telen een reeks versproducten waaronder meloen, broccoli, sla, bloemkool, druiven en watermeloen. Maar Antonio's favoriete groente blijft toch Bimi® broccoli. Het lekkerste vindt hij Bimi® broccoli gegrild met een scheut goede olijfolie en een snufje zout.

Hoe Bimi® wordt geteeld

Dit is hoe jouw favoriete groente met liefde wordt geteeld. Van zaadje tot plant en geoogst met de hand om vervolgens direct naar de supermarkt of restaurant te worden vervoerd.