Tips voor het schoonmaken en snijden van Bimi®

Weten hoe je goed met een mes om kunt gaan is enorm belangrijk bij het koken. Daarnaast is het essentieel om je ingrediënten, zoals Bimi®, schoon te maken en te snijden. Hieronder vind je onze uitgebreide tips die zowel het hanteren van je mes als het schoonmaken en snijden van Bimi® omvatten.


Hou het schoon

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het blijft enorm belangrijk. Je moet er zeker van kunnen zijn dat er geen bacteriën aan je mes zitten. Het is ook niet verstandig om je mes te laten weken in de gootsteen. Langdurige blootstelling aan water kan de handvaten beschadigen, zeker als ze van hout zijn, en zelfs de duurste messen kunnen gaan roesten.


Bimi® schoonmaken

Voordat je gaat snijden, is het cruciaal om je Bimi® grondig schoon te maken. Spoel de Bimi® onder koud stromend water om vuil of kleine insecten te verwijderen. Overweeg voor een diepere reiniging een oplossing van water en witte azijn te gebruiken (1 deel azijn op 3 delen water) en laat de Bimi® enkele minuten weken. Spoel het daarna goed af met schoon water en dep het droog met een schone doek of papieren handdoek. Verwijder eventuele beschadigde of bruine delen voordat je begint met snijden.


Pols-scharnierpunt methode

De pols-steunpunt methode is een manier om Bimi® te snijden. Houd de hiel van het mes (het gedeelte dat het dichtst bij het handvat zit) dichtbij de snijplank, terwijl het mes omhoog wijst. Gebruik je pols als scharnierpunt, en ga op en neer met het mes.