Udayan Sankar Pal Kulasai Dasara

Bimi® is de nieuwe hoofdsponsor van 's werelds grootste culinaire fotografieprijs

Gepubliceerd in Nieuws

World Food Photagraphy Awards Logo


We zijn trots en verheugd om aan te kondigen dat Bimi® dit jaar voor het eerst als hoofdsponsor aan 's werelds grootste culinaire fotografieprijs is verbonden.

De competitie - voorheen bekend als Pink Lady® Food Photographer of the Year - heet nu de World Food Photography Awards en wordt gesponsord door Tenderstem® Bimi® broccoli. Daarmee is een boeiend nieuw hoofdstuk aangebroken voor deze prestigieuze prijs.

De award eert al die verschillende manieren waarop voedsel ons leven raakt - van het kweken en oogsten tot het koken, eten, vieren en overleven. Dit sluit perfect aan bij onze waarden: kwaliteit, integriteit en duurzaamheid.

Sinds haar oprichting in 2011 heeft de award meer dan 100.000 bijzondere inzendingen ontvangen uit meer dan 100 landen. Met 25 verschillende categorieën worden amateur- en professionele fotografen uitgedaagd om de meest veelzeggende voedselverhalen te vertellen, waarbij ze ook hun technische vaardigheden en creativiteit uitvergroten.

Dit jaar worden er twee nieuwe spannende categorieën geïntroduceerd: De eerste is de categorie ‘World of Drinks’, die om foto's van dranken draait. De tweede is de ‘Bimi® Award', en wordt toegekend aan één adembenemende foto die als geen ander vers fruit en/of groenten in beeld brengt.

In de wereldwijde jury zitten gerenommeerde experts op het gebied van culinaire fotografie. Voorgezeten door de legendarische foodfotograaf David Loftus, bestaat de jury onder andere uit:

René Redzepi, mede-eigenaar van Noma,
Claire Reichenbach, CEO van de James Beard Foundation
Sergio Herman, chef-kok en grondlegger van Oud Sluis, The Jane en Pure C,
Jussi Brofeldt, voorzitter van de Aho & Soldan Foundation,
Tom Athron, CEO van Fortnum & Mason,
Rein Skullerud, senior fotograaf en foto-editor bij het Wereldvoedselprogramma.

Alle finalebeelden worden tentoongesteld in de prestigieuze Mall Galleries in Londen. De foto's van eerdere winnaars hebben wereldwijd de media gehaald; van de BBC, The Guardian en The Times tot La Stampa, China Daily en MSN.

Voor meer informatie en om deel te nemen aan de wedstrijd, kijk op www.worldfoodphotographyawards.com.

Inzendingen sluiten op zondag 9 februari 2025.

Beeldcredits: 'Kulasai Dasara' door Udayan Sankar Pal, eervolle vermelding in de Champagne Taittinger Food for Celebration categorie.