Bimi® broccoli met zalmtartaar en dillesaus

Bimi® broccoli met zalmtartaar en dillesaus

Wat een plaatje hè! Met dit Bimi® bijgerecht zet je niet alleen iets origineels, maar ook een lekker én gezond groente bijgerecht tijdens de kerstdagen op tafel. Wij hebben in dit kerstrecept zalmtartaar gemaakt, met een frisse dillesaus. Maar je kunt natuurlijk ook een vega of vegan Bimi® boom serveren, want de Bimi® boom kun je geheel naar eigen smaak optuigen.

Andere kerstgerechten met Bimi® broccoli proberen? Bekijk alle kerstrecepten met Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Pescotarisch

Methode

  1. Breng een laagje water aan de kook en blancheer de Bimi® broccoli in circa 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af met koud water en zet even aan de kant.

  2. Snijd voor de zalmtartaar de gerookte zalm in fijne blokjes. Snijd vervolgens de dille en ui fijn. Meng de zalm, de helft van de dille, ui en een scheutje olijfolie.

  3. Doe de zure room in een kom en breng op smaak met de overgebleven dille, citroensap en snufjes zwarte peper en zout.

  4. Pak een serveerschaal en schik Bimi® broccoli in de vorm van een kerstboom. Leg de zalmtartaar aan de onderkant als de stam en decoreer de Bimi® broccoli boom met de dillecrème, veenbessen en pecannoten. Merry Christmas, geniet ervan!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij