Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

Voor dit recept heeft Yasmin Khan de keuken van Tehran als bron van inspiratie gebruikt. Het is leuk om een nieuw continent te ontdekken door in je eigen keuken aan de slag te gaan.

Yasmin: “In Iran is yoghurt het hoofdingrediënt voor bijna iedere maaltijd, omdat het een verkoelend en verfrissend effect geeft in de warme Iraanse zomer. In dit recept wordt het gecombineerd met aromatische dille en verse munt om een romige en knoflookachtige dressing te maken voor de geroosterde Bimi® broccoli. Het is een super lekker gerecht om te serveren bij rijstpilavs, geroosterd vlees en vis, of voor bij tapas.”

Voorbereiding

5 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Voedingsinformatie per portie

  • kcal 164
  • Vet 12 g
  • Verzadigde vetzuren 2,2 g
  • Koolhydraten 6,1 g
  • Suikers 5,2 g
  • Vezels 4,6 g
  • Eiwit 5,9 g
  • Zout 0,7 g

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht/gasstand 6.

  2. Besprenkel de bakplaat met olijfolie (2 eetlepels), leg de Bimi® er op en voeg een snufje zout toe. Gril de Bimi® broccoli 20 minuten.

  3. In de tussentijd mix je de yoghurt, knoflook, kruiden, de overgebleven olijfolie, zout en zwarte peper.

  4. Laat de Bimi® broccoli in de serveerschaal afkoelen.

  5. Besprenkel de Bimi® broccoli met de yoghurtsaus en garneer met mooie rode granaatappelpitten.