Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

Voor dit recept met geroosterde Bimi® heeft Yasmin Khan de keuken van Teheran als bron van inspiratie gebruikt. Het is leuk om een nieuw continent te ontdekken door in je eigen keuken aan de slag te gaan.

Yasmin: “In Iran is yoghurt het hoofdingrediënt voor bijna iedere maaltijd, omdat het een verkoelend en verfrissend effect geeft in de warme Iraanse zomer. In dit recept wordt het gecombineerd met dille en verse munt om een romige en knoflook-dressing te maken voor de geroosterde Bimi® broccoli. Het is een super lekker gerecht om te serveren bij rijst, geroosterd vlees en vis of voor bij tapas.”

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Voedingsinformatie per portie

  • 164
  • Vet 12 g
  • Verzadigde vetzuren 2,2 g
  • Koolhydraten 6,1 g
  • Suikers 5,2 g
  • Vezels 4,6 g
  • Eiwit 5,9 g
  • Zout 0,7 g

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht/gasstand 6.

  2. Besprenkel de bakplaat met olijfolie (2 eetlepels), leg de Bimi® er op en voeg een snufje zout toe. Gril de Bimi® broccoli 20 minuten.

  3. In de tussentijd mix je de yoghurt, knoflook, kruiden, de overgebleven olijfolie, zout en zwarte peper.

  4. Laat de Bimi® broccoli in de serveerschaal afkoelen.

  5. Besprenkel de Bimi® broccoli met de yoghurtsaus en garneer met mooie rode granaatappelpitten.

    Bekijk nog meer lekkere recepten met Bimi® uit de oven.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij