Italiaanse plaattaart met Bimi® broccoli, gedroogde ham en ricotta-citroencrème

Italiaanse plaattaart met Bimi® broccoli, gedroogde ham en ricotta-citroencrème

Een heerlijk herfst recept: Italiaanse plaattaart met Bimi® broccoli, gedroogde ham en een smeuïge ricottacrème met een snufje citroen. Dit plaattaart recept is heeft zo'n eenvoudige bereiding, echt iedereen kan dit plaattaart gerecht op tafel zetten! Dus wil je nog een makkelijk Italiaans recept voor plaattaart aan je weekmenu toevoegen, dit is een topper!

Meer herfstgerechten met Bimi® broccoli proberen? We hebben onze heerlijke herfstrecepten met Bimi® broccoli voor je op een rij gezet.

Specifications

Voorbereiding

15 minuten

Koken

40 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Plaats een bakplaat op de middelste plank in de oven en verwarm deze voor op 220 °C.


  2. Maak de Bimi® broccoli schoon en kook voor 3 minuten. Hoe je Bimi® broccoli op z'n lekkerst kookt, laten we je hier zien. Spoel vervolgens de Bimi® broccoli onder koud water en zet opzij.

  3. Pak een kom of schaal om het ei los te kloppen. En pak de bakplaat en het bakpapier erbij.

  4. Leg het bladerdeeg op een stuk bakpapier en snijd met een mes repen van ongeveer 1 cm breed uit de rand van het deeg. Bestrijk de rand van het deeg met een beetje losgeklopt ei. Leg de deegreepjes op de beklede deegrand en druk ze lichtjes aan.

  5. Prik het platte oppervlak van het bladerdeeg in met een vork en kerf het deeg langs de rand in met een mes. Bestrijk vervolgens het oppervlak van het deeg met het losgeklopte ei.

  6. Meng de ricotta, 50-60 gr parmezaanse kaas, citroenrasp, tijm, snufjes zwarte peper en zeezout en het resterende geklopte ei in een middelgrote kom. Zet daarna apart.

  7. Bak het deeg 12 tot 15 minuten, tot het deeg gepoft en lichtbruin is. Haal uit de oven en laat ongeveer 5-10 minuten afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C.

  8. Verdeel het ricottamengsel voorzichtig over het bladerdeeg en bestrooi het met parmezaanse kaas. Schik de Bimi® broccoli en gedroogde ham over de plaattaart. Zet de plaattaart terug in de oven en bak ongeveer 10 minuten tot de crème is gestold. Garneer vervolgens met munt, overige parmezaanse kaas en pijnboompitten. En je bent klaar om te serveren, geniet ervan!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij