Vegan roerbakschotel met Bimi® broccoli

Vegan roerbakschotel met Bimi® broccoli

De zoete en nootachtige smaak van Bimi® broccoli geeft dit veganistische Chinese roerbak recept met noedels en tofu een bijzondere lekkere taste.

Gek op roerbak? Bekijk al onze roerbak recepten met Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Methode

  1. Meng alle sausingrediënten door elkaar en zet apart.

  2. Verhit een grote wok, voeg de olie toe en bak de cashewnoten zodat ze van crème tot diep goudbruin kleuren. Haal uit de wok en bewaar de olie in de wok.

  3. Voeg de Bimi® broccoli, wortels, Chinese kool en kastanjechampignons toe aan de wok en bak de groenten op een matig tot hoog vuur onder voortdurend roeren om ze een beetje kleur te geven. Haal uit de wok. Er moet nog wat olie over zijn - zo niet, vul dan aan met 1 eetlepel sesamolie.

  4. Voeg het onderste deel van de lente-uitjes toe (de lichtere tint groen, omdat het langer duurt voordat ze gaar zijn), en bak 30 seconden om de smaak op gang te brengen.

  5. Doe de gekookte groenten weer in de wok, samen met de cashewnoten en de noedels, giet dan de saus erbij en laat die knetteren en inkoken tot hij een diepbruine kleur krijgt, dit duurt ongeveer 3 minuten.

  6. Garneer met wat koriandertakjes, serveer met schijfjes limoen of partjes en geniet!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij