Vegetarische pilav met bulgur, Bimi® broccoli en pistachenoten

Vegetarische pilav met bulgur, Bimi® broccoli en pistachenoten

Een heerlijk pilav recept met Bimi® broccoli ontwikkeld door Georgina Hayden. Bij dit klassieke, Griekse bijgerecht zijn zoveel variaties mogelijk. Aan deze lekkere variant zijn onder andere bulgur, Bimi® broccoli, gedroogde kersen en pistachenoten toegevoegd waardoor de pilav ook als een op zichzelf staande maaltijd kan worden gegeten.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

30 minuten

Serves

4

Dieet eisen

 • Pescotarisch
 • Vegetarisch

Methode

 1. Snijd de knoflook en uien in kleine stukjes. Zet een grote pan op een matig laag vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Bak deze 10 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

 2. Als de uien en knoflook stukjes zacht en licht goudbruin zijn, roer je de tomatenpuree erdoor, gevolgd door de bulgur tarwe. Voeg vervolgens de bouillon en het kaneelstokje toe.

 3. Zet het vuur hoger en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur op laag en dek je de pan met een deksel af. Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.

 4. Roer halverwege de kooktijd de kersen door de pan en leg de Bimi® broccoli bovenop.

 5. Wanneer de bulgur gaar is, haal je de pan van het vuur. Haal de deksel van de pan af en dek de pan met een theedoek af. Laat de pan 20 minuten laten staan.

 6. Als de pilafi iets is afgekoeld, knijp je het citroensap erboven uit en voeg je de kruiden toe. Roer met een spatel de kruiden en citroensap goed door.

 7. Serveer met wat Griekse yoghurt en pistachenootjes over de bulgur. En je bent klaar om te serveren. Απολαύστε το γεύμα σας! Oftewel, eet smakelijk!


  Gek op Grieks? Bekijk onze Griekse Bimi® gerechten.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij