Bimi® broccoli met pilav van bulgur en kikkererwten, van Yasmin Khan

Bimi® broccoli met pilav van bulgur en kikkererwten, van Yasmin Khan

Dit recept baseerde Yasmin Khan op de keuken van Istanbul. Een perfecte doordeweekse maaltijd die binnen een half uur klaar is. De ideale keuze voor een culinair avontuur in de keuken.

Yasmin: “Een kenmerk van de Palestijnse keuken is het uitbundige gebruik van verse kruiden in salades om verfrissende gerechten te maken. In dit recept worden verse munt, bieslook, en peterselie gecombineerd met de nootachtige bulgur en gestoomde Bimi® broccoli voor een snelle, voedzame en gezonde maaltijd.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Vegetarisch

Voedingsinformatie per portie

  • kcal 532
  • Vet 30,1 g
  • Verzadigde vetzuren 6,9 g
  • Koolhydraten 51,5 g
  • Suikers 2,6 g
  • Vezels 9,1 g
  • Eiwit 16,1 g
  • Zout 1,9 g

Methode

  1. Kook de bulgur 15 minuten in een hapjespan, voeg zout naar smaak toe. Giet af, spoel goed na met koud water en doe het in een kom om het te laten afkoelen

  2. Terwijl de bulgur kookt, laat je de Bimi® broccoli in een pan met kokend water glijden en vervolgens 4 minuten koken tot dat het net aan gaar is. Giet de Bimi® broccoli af en spoelen na met koud water.

  3. Meng de kikkererwten met de bulgur, roer de fijngesneden kruiden en de knoflook erdoorheen. Mix de pilav (bulgur & kikkererwten) met olijfolie, citroensap, snufje zeezout en gemalen zwarte peper, roer goed door. Voeg daarna de Bimi® broccoli toe.

  4. Proef goed en voeg indien nodig nog wat kruiden toe. Verkruimel een beetje fetakaas en olijfolie over het gerecht en het is klaar om op te dienen.