Bimi® broccoli salade met artisjok, bulgur en kip

Bimi® broccoli salade met artisjok, bulgur en kip

Een eenvoudige, snelle, maar ó zo lekkere Bimi® broccoli salade.

Salade over?
Schep de kliekjes in een lunchbox en zet dit in de koelkast. Dan heb je de volgende dag een smakelijke lunch!

Voorbereiding

5 minuten

Koken

5 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten

Methode

  1. Hak 1 kleine rode ui, peterselie en knoflook fijn. Snijd de Bimi® broccoli in dunne plakjes. Schenk een scheutje koolzaadolie in een pan met antiaanbaklaag toe en bak de rode ui zacht en doorschijnend, voeg dan de gehakte knoflook toe en roer door.

  2. Voeg 60 gr bulgur aan de pan toe en roer door. Maak de kippenbouillon en voeg dit geleidelijk aan de pan toe, zodat de bulgur de bouillon absorbeert.

  3. Als de bulgur tarwe zacht maar niet volledig gaar is, doe je de Bimi® broccoli in de pan en laat de stengels meebakken tot ze heldergroen zijn. Haal dan de pan van het vuur.

  4. Roer een klontje boter, citroenschil en -sap, de artisjokharten, peterselie en snufjes peper en zout door de pan en laat dit afkoelen.

  5. Snijd de kipfilet in blokjes. Schenk in een aparte pan 1 el koolzaadolie en bak de kipblokjes goudbruin. Voeg daarna de kip aan de Bimi® broccoli mix toe en je kunt opdienen!