Zelfgemaakte suikermaïs crackers met Bimi® broccoli en pancetta
Zelf de lekkerste suikermaïs crackers maken? Dat doe je met dit recept! Met dit suikermaïs oven recept maak je de lekkerste crackers met Bimi® broccoli, pancetta en cherrytomaatjes. De zoete smaak van Bimi® broccoli en suikermaïs in combinatie met de zoute smaak van pancetta levert een top combinatie op!
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
20 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Zonder noten
Methode
-
Verwarm de oven voor op 180C/160C hete lucht/gas stand 4.
-
Plaats de Bimi® broccoli en de trostomaten op een ovenbestendige plaat, op 1 laag. Besprenkel het met 2 eetlepels olijfolie, voeg zout en peper toe en plaats het 10 minuten in de oven.
-
Doe het bloem, bakpoeder, zout, de paprika, de gemalen koriander en komijn in een schaal en meng het door elkaar heen.
-
Klop de melk, het ei en het citroensap samen op. Voeg de suikermaïskorrels, de lente-uitjes en de gesneden, verse koriander toe en meng licht door elkaar heen.
-
Plaats een grote koekenpan op een middenhoog vuur, en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg 4 delen van het maïsbeslag ter grootte van een eetlepel toe aan de pan en bak het 2 à 3 minuten per kant tot het bruin gebakken is. Hou de gebakken frieten warm op een ovenbestendige plaat in de oven terwijl je de volgende 4 bakt.
-
Tegelijkertijd, bak je de pancetta plakjes in een kleine koekenpan, voeg een beetje olijfolie toe als het nodig is, tot het krokant is.
-
Vervolgens verdeel je de frieten over 4 borden en doe je de geroosterde Bimi® broccoli, cherry tomaten en krokante pancetta eroverheen en dien je het geheel op.