Zelfgemaakte suikermaïs crackers met Bimi® broccoli en pancetta

Zelfgemaakte suikermaïs crackers met Bimi® broccoli en pancetta

Zelf de lekkerste suikermaïs crackers maken? Dat doe je met dit recept! Met dit suikermaïs oven recept maak je de lekkerste crackers met Bimi® broccoli, pancetta en cherrytomaatjes. De zoete smaak van Bimi® broccoli en suikermaïs in combinatie met de zoute smaak van pancetta levert een top combinatie op!

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180C/160C hete lucht/gas stand 4.

  2. Plaats de Bimi® broccoli en de trostomaten op een ovenbestendige plaat, op 1 laag. Besprenkel het met 2 eetlepels olijfolie, voeg zout en peper toe en plaats het 10 minuten in de oven.

  3. Doe het bloem, bakpoeder, zout, de paprika, de gemalen koriander en komijn in een schaal en meng het door elkaar heen.

  4. Klop de melk, het ei en het citroensap samen op. Voeg de suikermaïskorrels, de lente-uitjes en de gesneden, verse koriander toe en meng licht door elkaar heen.

  5. Plaats een grote koekenpan op een middenhoog vuur, en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg 4 delen van het maïsbeslag ter grootte van een eetlepel toe aan de pan en bak het 2 à 3 minuten per kant tot het bruin gebakken is. Hou de gebakken frieten warm op een ovenbestendige plaat in de oven terwijl je de volgende 4 bakt.

  6. Tegelijkertijd, bak je de pancetta plakjes in een kleine koekenpan, voeg een beetje olijfolie toe als het nodig is, tot het krokant is.

  7. Vervolgens verdeel je de frieten over 4 borden en doe je de geroosterde Bimi® broccoli, cherry tomaten en krokante pancetta eroverheen en dien je het geheel op.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij