
Bladerdeeghapjes met Bimi® en prosciutto
Op zoek naar een verrassend lekker hapje dat eenvoudig te maken is en gegarandeerd indruk maakt? Deze bladerdeeghapjes met Bimi® combineren de knapperige textuur van bladerdeeg met de zachte, licht nootachtige smaak van Bimi®. Samen met smeltende kaas en hartige prosciutto krijg je een heerlijke combinatie van smaken – perfect als borrelhapje, bijgerecht of gewoon als verwennerij voor jezelf! Ook leuk om op tafel te zetten tijdens de feestdagen!
Binnen 20 minuten uit de oven en op tafel. Knapperig van buiten, smeuïg van binnen. Waar wacht je nog op? Tijd om te genieten!
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
20 minuten
Serves
6
Dieet eisen
- Zonder noten
Methode
-
Snijd elk bladerdeegvel in 6 gelijke rechthoeken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Breng de Bimi® op smaak met olijfolie, zout en peper.
-
Leg een plakje prosciutto op elk rechthoekig stuk bladerdeeg.
-
Plaats vervolgens 3-4 stelen Bimi en 1-2 eetlepels kaas (zowel mozzarella als Parmezaanse kaas) op elk rechthoekje.
-
Vouw twee tegenoverliggende hoeken van het bladerdeeg over de Bimi® heen en druk ze stevig aan om te sluiten.
-
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
-
Bestrooi indien gewenst met extra zout en peper.
-
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C tot het bladerdeeg goudbruin is (ongeveer 12-15 minuten). Serveer de bladerdeeghapjes met Bimi® direct!