Hartige taart met Bimi® broccoli en gerookte zalm

Hartige taart met Bimi® broccoli en gerookte zalm

Deze hartige taart met Bimi® broccoli en gerookt zalm is ontzettend smeuïg, maar simpel om te maken! Met een groene Bimi® broccoli touch maak je van jouw hartige taarten een echt feestje.
Ga aan de slag met dit hartige taart recept en ervaar het zelf. Wij weten het wel zeker, voor deze quiche ga je vaker de keuken induiken.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een taartvorm en smeer de bodem en zijkanten in met zachte boter. Bekleed de quichevorm met het deeg. Leg deze zo in de taartvorm dat de basis en de randen worden bedekt en prik met een vork een aantal keer in de deegbodem.

  2. Was de Bimi® broccoli en kook deze voor 4 minuten. Spoel daarna af onder koud water en zet even apart.

  3. Scheid van twee eieren het eiwit en eigeel, alleen het eigeel heb je nodig. Voor het beslag met je twee hele eieren, twee eidooiers, room, lente-uitjes en de peterselie in een schaal door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

  4. Spatel de helft van het ei-roommengsel in de quichevorm. Schik daarna de gerookte zalm over het mengsel. Spatel de overige helft van het mengsel in de quichevorm en verdeel de Bimi® broccoli over de taart als de spaken van een wiel, met de Bimi® roosjes rond de rand van de taart.

  5. Zet de hartige taart met Bimi® broccoli voor ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer de taart met een frisse salade met een citroenachtige dressing. Eet smakelijk!

    Ben je een liefhebber van hartige taarten? Bekijk dan alle hartige taart recepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij