Hartige muffins met Bimi, cheddar en chili

Hartige muffins met Bimi®, cheddar en chili

Duik in de wereld van bakken met dit heerlijke recept voor vegetarische hartige muffins. Perfect voor wie gezonde hartige muffins met Bimi® wil maken, combineert dit recept de smaken van zachte broccoli, scherpe Cheddar en een hint van chili. Of je nu een ervaren bakker bent of voor het eerst hartige muffins maakt, dit recept begeleidt je stap voor stap naar het bereiden van overheerlijke snacks. Ideaal voor elke gelegenheid, deze hartige muffins recept zorgt voor een gezonde traktatie die bij iedereen in de smaak valt!

Meer hartige Bimi® gerechten proberen? Bekijk onze hartige taart recepten met Bimi®.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

20 minuten

Serves

8+

Dieet eisen

  • Vegetarisch

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC/160ºC ventilator/gasstand 4.

  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uien, Bimi® broccoli en Spaanse peper ongeveer 5 minuten, tot ze gaar zijn. Voeg de balsamicoazijn toe aan de pan en kook uit tot de balsamicoazijn volledig is opgenomen door de groenten. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  3. Voeg in een grote mengkom de bloem, het bakpoeder, de gesmolten boter en de eieren toe en mix met een elektrische garde terwijl je langzaam de melk erbij giet. Zodra het volledig gecombineerd is en op een cakemengsel lijkt, spatel je de kaas, gekookte groenten, zout en peper erdoor.

  4. Doe 10 muffinvormpjes in een muffinplaat en vul ze tot aan de bovenkant, want ze zullen een beetje rijzen.

  5. Zet 20-25 minuten in de oven tot ze goudkleurig zijn en er schoon uitkomen als je er met een satéprikker in prikt. Leg ze op een rooster en laat ze afkoelen.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij