Bimi® broccoli tempura met walnootcrunch en vegan dip

Bimi® broccoli tempura met walnootcrunch en vegan dip

Deze lekkere veganistische snack van De Hippe Vegetariër is heer-lijk en binnen een handomdraai klaar. Yummy!

Voorbereiding

10 minuten

Koken

25 minuten

Serves

1

Methode

  1. Avond van te voren: zet het blik kikkererwten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven 180 graden Celsius. Doe de walnoten in een keukenmachine en maal fijn. Er mogen nog wat grovere stukjes in zitten, mocht je dat lekker vinden.

  3. Tijd voor de vegan dip! Doe de rauwe cashews in een bakje en laat ze weken in kokend water. Zorg dat alles nootjes onder water staan. Laat de cashews minimaal 30 minuten weken.

  4. Maak het blik kikkererwten open en meet 100 milliliter van het vocht (aquafaba) af. Maak drie bakjes met de bloem, aquafaba en walnotencrunch.

  5. Was de Bimi® even in een zeef, zodat ze vochtig zijn. Rol iedere Bimi® stengel door de bloem, Daarna door aquafaba en tot slot in de walnootcrunch. Zorg dat alle zijden licht bedekt zijn en leg de Bimi® op een met bakpapier belegde bakplaat. Bestrooi desgewenst met een snufje zeezout.

  6. Rooster daarna de Bimi®'s gedurende 25-30 minuten in de oven tot de walnotencrunch goudbruin kleurt.

  7. Giet ondertussen de cashewnoten voor de vegan dip af en doe samen met het sap van de citroenen, heet water en een snufje zout in een blender of mixer. Mix tot een gladde, romige saus. Is hij nog te droog? Voeg dan wat extra heet water toe.

  8. Haal de Bimi® tempura uit de oven en serveer met de vegan dip. That’s it. Enjoy!