Mexicaanse bites met Bimi® broccoli en chipotle-salsa

Mexicaanse bites met Bimi® broccoli en chipotle-salsa

Deze gezonde, veggie wraps zijn perfect als voorgerecht of als gezonde snack. De salsa met chipotle geeft deze smakelijke hap nog wat extra pit.

Voorbereiding

20 minuten

Koken

20 minuten

Serves

8+

Methode

  1. Pak 200 gr tomaten erbij en snijd deze open. Verwijder de zaadjes, snijd deze in kleine stukjes en leg ze in een kom. Voeg de chipotle-pasta en bruine suiker toe en roer goed door.

  2. Snijd de stelen van de snijbietbladeren en snijd de blader in 3 lange repen.

  3. Met een theelepel verdeel je de chipotle-vulling over de helft van de snijbietbladeren.

  4. Leg op de andere helft de Bimi® broccoli en een stuk Lancashire of mozzarella.

  5. Rol de snijbietbladeren op en wikkel een kant dicht zodat de vulling er niet uit valt.

  6. Maak de wraps met een sateprikker vast.

  7. Tijd voor een lekkere salsa om te dippen! Snijd je 150 gr tomaten, met zaden en al, en een ui in stukjes. Voeg deze met wat gehakte koriander en limoensap - en schil aan de resterende chipotle-vulling toe.

  8. Zet een grillpan met wat lichte olijfolie op een middelhoog vuur. Leg de wraps in de pan en grill deze voor 2-4 minuten. Draai halverwege om.

  9. Leg de wraps op een mooie schaal en serveer met de salsa, mayonaise of zure room om in te dippen en je kunt heerlijk genieten van je Mexicaanse bites met Bimi® broccoli.