
Bimi® broccoli met mozzarella en gebakken spekjes
De zoute, knapperige spek, zachte mozzarella en nootachtige smaak van Bimi® broccoli zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Het is een ideaal gerecht om tijdens de feestdagen te serveren.
Voorbereiding
5 minuten
Koken
10 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Zonder noten
Methode
-
Verhit de koekenpan en voeg het spek en ½ tl van de olijfolie toe. Bak het spek totdat het knapperig wordt.
-
Voeg de rode peper toe, zet het vuur laag en bak nog even door. Schep het spek en chilipeper op een bord, maar bewaar de olie.
-
Voeg de Bimi® broccoli aan de pan toe. Bak de Bimi® 30 seconden op een hoog vuur om een beetje te kleuren. Voeg voorzichtig 4 el heet water toe aan de pan en doe onmiddellijk het deksel erop.
-
Laat op een matig hoog vuur gedurende 1½ minuut koken met het deksel erop. In het ideale geval is de Bimi® broccoli nog een beetje knapperig.
-
Terwijl de Bimi® broccoli kookt, doe je basilicum, ½ tl olijfolie en balsamicoazijn in een kom en roer goed door. Snijd vervolgens 200 gr mozzarella in reepjes.
-
Zodra de Bimi® broccoli gaar is, schep je Bimi® en mozzarellareepjes bij de spekjes en chilipepers op het bord. Schenk de balsamico-mengsel over de Bimi® en je kunt dit lekkere gerecht serveren!
Wil je nog een ander Bimi® bijgerecht serveren? Bekijken onze bijgerechten met Bimi® broccoli.