Bimi® broccoli met Chili Vinaigrette en Tahin yoghurt

Bimi® broccoli met Chili Vinaigrette en Tahin yoghurt

Lekker vega en ideaal als bijgerecht! Een gerecht waarbij de smaken yoghurt en Bimi® broccoli heerlijk worden gecombineerd.

Serves

1

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Pescatarian
  • Vegetarisch

Methode

  1. Mix de ingrediënten voor de tahin yoghurt en zet het apart. Mix de ingrediënten voor de vinaigrette en kruiden naar smaak in een andere schaal.

  2. Verhit een grillpan op een middelhoog vuur, vet de pan in met olie en boter en verspreid de Bimi® broccoli over de plaat. Strooi gul met zeezout en laat het ongeveer 4 minuten bakken per kant of tot het zacht is als je het doorprikt met een vork en als elk stuk een licht korstje krijgt.

  3. Voeg de hete Bimi® broccoli toe aan de schaal met vinaigrette. Snij de kruiden grof en voeg de helft toe. Roer daarna tot alles door elkaar zit.

  4. Verspreid de tahin yoghurt over de bodem van de serveerplaat, plaats de gegrilde Bimi® broccoli en de garnering met de overgebleven kruiden en geroosterde zaden eroverheen.