Geroosterde Bimi® broccoli en amandel-röstikrokant
Dit fantastische Kerst Bimi® bijgerecht van Aviko is een plaatje om te zien! De geroosterde Bimi® broccoli en amandel-röstikrokant is ontzettend lekker én makkelijk om te maken. Bestrooi de Bimi® met een citroenfris amandel-röstimengsel uit de oven voor een krokante bite.
Andere feestelijke Bimi® recepten proberen? Bekijk onze kerstrecepten met Bimi® broccoli.
Specifications
Voorbereiding
20 minuten
Koken
25 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Veganistisch
- Vegetarisch
Methode
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C strooi de rösti op de bakplaat en rooster in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Schud de rösti op een bord en laat afkoelen.
-
Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Leg de Bimi® broccoli op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster de groente in 10-12 minuten beetgaar.
-
Maal intussen in de hakmolen de amandelen fijn of hak de noten met de hand fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
-
Meng de amandelen en de citroenrasp door de rösti. Leg de Bimi® broccoli, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom, op een grote serveerschaal.
-
Strooi er de amandel-röstikrokant over en maak af met de cress en een scheutje olijfolie.