Geroosterde Bimi® broccoli en amandel-röstikrokant

Geroosterde Bimi® broccoli en amandel-röstikrokant

Dit fantastische Kerst Bimi® bijgerecht van Aviko is een plaatje om te zien! De geroosterde Bimi® broccoli en amandel-röstikrokant is ontzettend lekker én makkelijk om te maken. Bestrooi de Bimi® met een citroenfris amandel-röstimengsel uit de oven voor een krokante bite.

Voorbereiding

20 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch

Methode

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C strooi de rösti op de bakplaat en rooster in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Schud de rösti op een bord en laat afkoelen.

  2. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Leg de Bimi® broccoli op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster de groente in 10-12 minuten beetgaar.

  3. Maal intussen in de hakmolen de amandelen fijn of hak de noten met de hand fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.

  4. Meng de amandelen en de citroenrasp door de rösti. Leg de Bimi® broccoli, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom, op een grote serveerschaal.

  5. Strooi er de amandel-röstikrokant over en maak af met de cress en een scheutje olijfolie.

    Andere feestelijke Bimi® recepten proberen? Bekijk onze kerstrecepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij