Bimi® bowl met aardappelpuree en rode koolsalade
Na de buddha bowl en vegan bowl hebben we nu een vegetarische Bimi® bowl met aardappelpuree, rode koolsalade en een notencrunch. Erg lekker en snel klaar!
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
20 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Vegetarisch
- Zuivelvrij
Methode
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en voeg de boter, room, nootmuskaat, zout en peper toe. Stamp alles tot een puree.
-
Blancheer de Bimi® broccoli 2 minuten in kokend water en leg daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Meng de koolzaadolie, honing, peperkoekkruiden, kaneel en snufjes peper en zout tot een marinade. Bestrijk met een bakkwastje de Bimi® broccoli met de marinade in en zet de Bimi® broccoli voor 15 minuten in de oven.
-
Snijd de rode kool fijn en doe de stukken in een grote kom met de overige ingrediënten voor de rode koolsalade. En roer goed door.
-
Voor de notencrunch, hak je de noten grof en meng je ze met de overige ingrediënten in een kommetje. Doe alles in een pan en rooster ca. 2 - 3 minuten tot de noten lichtbruin kleuren. Laat de notencrunch kort afkoelen.
-
Schik alle ingrediënten in een grote kom en voeg naar wens toppings toe.