Bimi® bowl met aardappelpuree en rode koolsalade

Bimi® bowl met aardappelpuree en rode koolsalade

Na de buddha bowl en vegan bowl hebben we nu een vegetarische Bimi® bowl met aardappelpuree, rode koolsalade en een notencrunch. Erg lekker en snel klaar!

Voorbereiding

10 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en voeg de boter, room, nootmuskaat, zout en peper toe. Stamp alles tot een puree.

  3. Blancheer de Bimi® broccoli 2 minuten in kokend water en leg daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Meng de koolzaadolie, honing, peperkoekkruiden, kaneel en snufjes peper en zout tot een marinade. Bestrijk met een bakkwastje de Bimi® broccoli met de marinade in en zet de Bimi® broccoli voor 15 minuten in de oven.

  5. Snijd de rode kool fijn en doe de stukken in een grote kom met de overige ingrediënten voor de rode koolsalade. En roer goed door.

  6. Voor de notencrunch, hak je de noten grof en meng je ze met de overige ingrediënten in een kommetje. Doe alles in een pan en rooster ca. 2 - 3 minuten tot de noten lichtbruin kleuren. Laat de notencrunch kort afkoelen.

  7. Schik alle ingrediënten in een grote kom en voeg naar wens toppings toe.