Bimi® broccoli met asperges, zalm en cider-citrussaus
Vier de kerst met dit feestelijke gerecht met Bimi® broccoli, zalm en cider-citrussaus en asperges Met dit recept zet je echt een feestje tijdens het kerstdiner op tafel!
Bestel Bimi® broccoli en de overige ingrediënten gemakkelijk bij Ekoplaza.
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
15 minuten
Serves
4
Methode
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter in een steelpan samen met de knoflook, sinaasappelsap en -rasp, de helft van het citroensap + de helft van de rasp, de cider en de sojasaus. Laat ca. 7 minuten koken.
-
Bak ondertussen in de olijfolie de zalm aan beide kanten snel op hoog vuur bruin. Leg in een ovenschaal en giet de cidersaus erover. Zet ca. 8 à 12 minuten in de oven en schep gedurende de oventijd de saus er minstens drie keer opnieuw overheen.
-
Bak intussen de asperges en Bimi® broccoli in 4-5 minuten beetgaar in een koekenpan. Voeg het overgebleven citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Meng het amandelschaafsel met de overgebleven citroensap en een beetje zout.
-
Schep de groenten op een groot bord en leg de geglaceerde zalm erop. Garneer met de citroenamandelen en serveer met de saus.
Andere feestelijke Bimi® recepten proberen? Bekijk onze kerstrecepten met Bimi® broccoli.