Bimi® broccoli met asperges, zalm en cider-citrussaus

Bimi® broccoli met asperges, zalm en cider-citrussaus

Vier de kerst met dit feestelijke gerecht met Bimi® broccoli, zalm en cider-citrussaus en asperges Met dit recept zet je echt een feestje tijdens het kerstdiner op tafel!

Bestel Bimi® broccoli en de overige ingrediënten gemakkelijk bij Ekoplaza.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter in een steelpan samen met de knoflook, sinaasappelsap en -rasp, de helft van het citroensap + de helft van de rasp, de cider en de sojasaus. Laat ca. 7 minuten koken.

  3. Bak ondertussen in de olijfolie de zalm aan beide kanten snel op hoog vuur bruin. Leg in een ovenschaal en giet de cidersaus erover. Zet ca. 8 à 12 minuten in de oven en schep gedurende de oventijd de saus er minstens drie keer opnieuw overheen.

  4. Bak intussen de asperges en Bimi® broccoli in 4-5 minuten beetgaar in een koekenpan. Voeg het overgebleven citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

  5. Meng het amandelschaafsel met de overgebleven citroensap en een beetje zout.

  6. Schep de groenten op een groot bord en leg de geglaceerde zalm erop. Garneer met de citroenamandelen en serveer met de saus.

    Andere feestelijke Bimi® recepten proberen? Bekijk onze kerstrecepten met Bimi® broccoli.