Geroosterde Bimi® broccoli met citroen en parmezaan

Geroosterde Bimi® broccoli met citroen en parmezaan

Dit frisse, gezonde en smaakvolle bijgerecht met Bimi®, citroen en Parmezaan is goed te combineren bij vis of lam. De combinatie van frisse citroen, knoflook en rijke Parmezaan zorgt voor een verrukkelijke smaakervaring! Makkelijk om te maken en ook nog eens een gezonde side dish.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Methode

  1. Maak de uiteinden en bladeren van de Bimi® broccoli schoon, spoel ze af en droog ze met keukenpapier. Leg de Bimi® in een ovenschaal. Besprenkel met olie, breng op smaak met zout en zwarte peper, en meng lichtjes.

  2. Plet de knoflookteentjes met de zijkant van een mes en voeg ze toe. Halveer de citroen en snijd één helft in dunne plakjes, halveer de plakjes en verdeel ze over de schaal. Rasp de Parmezaanse kaas over de Bimi®, citroen en knoflook.

  3. Bak de Bimi® ongeveer 8-10 minuten op 200°C, afhankelijk van de dikte van de Bimi®️ broccoli, tot ze knapperig gaar zijn.

  4. Pers het sap van de andere helft van de citroen erover en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld vis of lam.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij