Bimi® broccoli met puy linzen, crème fraîche, dille en hazelnoten
Makkelijk maar ó zo lekker. De smaak van de geroosterde hazelnoten zijn heerlijk met de milde smaak van Bimi® broccoli.
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Vegetarisch
Methode
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en plaats ze in de oven om 6-8 minuten te roosteren. Haal de bakplaat uit de oven zodra de hazelnoten diep goudbruin zijn.
-
Kook of stoom de Bimi® broccoli ongeveer 7 minuten tot ze heldergroen en zacht zijn.
-
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Roerbak ongeveer 30 seconden, zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg dan de puy linzen toe. Roer voorzichtig 4-5 minuten om de puy linzen op te warmen.
-
Breng de puy linzen op smaak met een scheutje citroensap en snufjex zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg vervolgens het grootste deel van de dille toe en roer dit goed door.
-
Leg de gestoomde Bimi® broccoli op een bord en breng de Bimi® met de extra vergine olijfolie, het resterende citroensap en zeezout en versgemalen zwarte peper op smaak. Schep de warme puy linzen en crème fraîche over de Bimi®. Bestrooi tot slot met de hazelnoten en de resterende dille. Klaar om te serveren!