Bimi® broccoli buddha bowl met zoete aardappel en kikkererwten
Kom in Aziatische sferen met dit Boeddha kom recept. In de bowl vind je onder andere Bimi® broccoli, chili-pompoen, wortellinten en hummus.
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
45 minuten
Serves
2
Voedingsinformatie per portie
- 674
- Vet 31.9g
- Verzadigde vetzuren 4.8g
- Koolhydraten 80.1g
- Suikers 22.4g
- Vezels 25.9g
- Eiwit 24.6g
- Zout 1.7g
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Pescotarisch
- Veganistisch
- Vegetarisch
- Zuivelvrij
Methode
-
Verwarm de hete lucht of elektrische oven voor op 200 C.
-
Neem een grote braadslee en leg hierop de in blokjes gesneden zoete aardappel en kikkererwten. Strooi de olijfolie, komijn, Cajun, zout en peper eroverheen. Rooster in de oven gedurende 30 à 40 minuten knapperig en goudbruin. Draai af en toe om.
-
Bak de pompoenpitten in de olie tot ze beginnen te poppen. Haal de pan van het vuur en voeg een snufje zout en de chilivlokken toe.
-
Schil de wortelen. Gebruik de dunschiller om de wortelen in de lengte te schillen tot lange linten.
-
Verwarm een pan met ruim kokend water. Voeg de Bimi® broccoli toe en kook gedurende 2 minuten tot ze heldergroen en iets zacht zijn.
-
Vul de Boeddha bowl met sla als basis en voeg de zoete aardappel, kikkererwten, Bimi® broccoli, wortellinten en de hummus toe. Bestrooi met chilipompoenpitten en sesamzaad en besprenkel met extra vierge olijfolie.
Bekijk ook onze andere gezonde en makkelijke bowl recepten met Bimi® broccoli.