Bimi® broccoli boeddha kom

Bimi® broccoli boeddha kom

Boeddha kom met Bimi® broccoli, geroosterde zoete aardappel met komijn, kikkererwtjes, wortellinten en hummus met geroosterde chilipompoen en sesamzaad.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

45 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Pescatarian
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Voedingsinformatie per portie

  • kcal 674
  • Vet 31.9g
  • Verzadigde vetzuren 4.8g
  • Koolhydraten 80.1g
  • Suikers 22.4g
  • Vezels 25.9g
  • Eiwit 24.6g
  • Zout 1.7g

Methode

  1. Verwarm de hete lucht of elektrische oven voor op 200 C.

  2. Neem een grote braadslee en leg hierop de in blokjes gesneden zoete aardappel en kikkererwten. Strooi de olijfolie, komijn, Cajun, zout en peper eroverheen. Rooster in de oven gedurende 30 à 40 minuten knapperig en goudbruin. Draai af en toe om.

  3. Bak de pompoenpitten in de olie tot ze beginnen te poppen. Haal de pan van het vuur en voeg een snufje zout en de chilivlokken toe.

  4. Schil de wortelen. Gebruik de dunschiller om de wortelen in de lengte te schillen tot lange linten.

  5. Verwarm een pan met ruim kokend water. Voeg de Bimi® broccoli toe en kook gedurende 2 minuten tot ze heldergroen en iets zacht zijn.

  6. Vul de Boeddha met sla als basis en voeg de zoete aardappel, kikkererwten, Bimi® broccoli, wortellinten en de hummus toe. Bestrooi met chilipompoenpitten en sesamzaad en besprenkel met extra vierge olijf olie.