Harissa rijstschotel met feta, walnoten en Bimi® broccoli
Op zoek naar een lekker recept voor het hele gezin? Deze rijstschotel met Bimi® broccoli is een aanrader. Het is een gezond en kleurrijk feestje op je bord!
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
25 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Glutenvrij
Methode
-
Verhit de pan op een middelhoog vuur en voeg de boter of olijfolie toe. Laat het sissen en voeg de rijst toe. Roer goed door en bak voor 2 min.
-
Schenk de bouillon of water in de pan en dek de pan met de deksel af. Zet het vuur laag en laat de rijst sudderen. Laat voor 20-25 min intrekken.
-
Pak ondertussen de rode bieten erbij en rasp deze grof. Meng de geraspte rode bieten met de harrissa.
-
Voeg de geraspte rode bieten en de Bimi® broccoli voor de laatste 6 minuten aan de rijst toe.
-
Vervolgens voeg je wat peper, zout en een scheutje citroensap naar smaak toe.
-
Wil je wat extra’s toevoegen? Gril of bak een aantal kippenpoten of -dijen in een lekkere marinade. Hak wat koriander, munt en walnoten grof. Snijd een half fetablokje en strooi dit gezamenlijk met de granaatappelpitjes over de Bimi® broccoli harrissa rijst. Serveer met de kip en smullen maar!