Harissa rijstschotel met feta, walnoten en Bimi® broccoli

Harissa rijstschotel met feta, walnoten en Bimi® broccoli

Op zoek naar een lekker recept voor het hele gezin? Deze rijstschotel met Bimi® broccoli is een aanrader. Het is gezond en een feestje op je bord!

Voorbereiding

10 minuten

Koken

25 minuten

Serves

2

Methode

  1. Verhit de pan op een middelhoog vuur en voeg de boter of olijfolie toe. Laat het sissen en voeg de rijst toe. Roer goed door en bak voor 2 min.

  2. Schenk de bouillon of water in de pan en dek de pan met de deksel af. Zet het vuur laag en laat de rijst sudderen. Laat voor 20-25 min intrekken.

  3. Pak ondertussen de rode bieten erbij en rasp deze grof. Meng de geraspte rode bieten met de harrissa.

  4. Voeg de geraspte rode bieten en de Bimi® broccoli voor de laatste 6 minuten aan de rijst toe.

  5. Vervolgens voeg je wat peper, zout en een scheutje citroensap naar smaak toe.

  6. Wil je wat extra’s toevoegen? Gril of bak een aantal kippenpoten of -dijen in een lekkere marinade. Hak wat koriander, munt en walnoten grof. Snijd een half fetablokje en strooi dit gezamenlijk met de granaatappelpitjes over de Bimi® broccoli harrissa rijst. Serveer met de kip en smullen maar!