Spaghetti met Bimi® broccoli en amandelpasta

Spaghetti met Bimi® broccoli en amandelpasta

Een nieuw, gezond spaghetti recept met zelfgemaakte spaghettisaus van amandelpasta! Dit vegan spaghetti recept wil je zeker proberen. De bereiding is zo easy, we zijn er zeker van dat dit eenvoudige spaghetti recept bij je in de smaak zal vallen.

En nog een tip! Zelf spaghetti maken is enorm eenvoudig heel erg lekker! Bekijk onze tips om verse pasta te maken. Verse spaghetti maakt dit spaghetti met Bimi® broccoli recept echt fantastico.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

 • Veganistisch
 • Vegetarisch
 • Zuivelvrij

Methode

 1. Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Spoel de Bimi® broccoli af onder stromend water en dep de Bimi® broccoli droog.

 3. Verhit olijfolie in een grillpan met antiaanbaklaag. Gril de Bimi® broccoli in de grillpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer drie minuten per kant.


  Tip: hoe je Bimi® perfect in de grillpan grilt, laten we je hier zien.

 4. Voeg zodra de Bimi® gegrild is een snufje zout toe. Was vervolgens de peterselie, dep deze droog en pluk de blaadjes eraf. Bewaar enkele blaadjes voor de garnering en hak de rest fijn.

 5. Meng de amandelpasta of amandelboter met water, snufjes zout en peper (en eventueel kerriepoeder) tot een smeuïge pasta.

 6. Giet de spaghetti af en bewaar een laagje an het pastawater. Voeg de spaghetti toe aan de pan en verdeel de amandelpasta eroverheen. Voeg een kopje pastawater toe en meng alles goed door elkaar.

  Optioneel: Meng de peterselie erdoor. Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe.

 7. Verdeel de spaghetti met de amandelpasta over twee borden. Leg de geroosterde Bimi® broccoli erop en bestrooi met de geroosterde amandelen. Optioneel: Garneer met peterselieblaadjes. Serveer direct en geniet ervan.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij