Mexicaanse rijstschotel met Bimi® broccoli

Mexicaanse rijstschotel met Bimi® broccoli

Dit Mexicaans, geïnspireerde recept voor rijst en bonen is licht, fris en vol van smaak met een extra knapperigheid dankzij Bimi® broccoli.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

35 minuten

Serves

6

Dieet eisen

  • Vegetarisch

Methode

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak deze voor 6 minuten. Roer af en toe door.

  2. Dek de pan af met de deksel en voeg na 2 minuten de knoflook en komijn toe. Bak dit voor 5 minuten.

  3. Roerbak de laatste minuut zonder deksel. Haal de pan van het vuur.

  4. Breng ondertussen een pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de rijst toe. Zodra de rijst kookt, kook je het voor 4 minuten. Zeef daarna de rijst onder koud water.

  5. Pak de tweede koekenpan erbij en verhit 1 el olie in de koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de helft van de rijst toe. Verdeel de rijst met en vork over de bodem en strooi er een snufje zout over.

  6. Voeg een laagje uienmengsel, rozijnen, oregano en chilipepers toe.

  7. Voeg de rijst toe zodat er in het midden een bergje ontstaat en strooi en wat zout over. Maak 4 kuiltjes in de rijst en leg daar de boter in.

  8. Zet het vuur laag en laat 20-25 minuten stomen. Voeg de laatste 10 minuten de bonen en Bimi® broccoli toe.

  9. Pak een serveerschaal en leg deze omgedraaid op de pan. Trek je ovenwanten aan en draai de pan om, zodat de rijst met de knapperige kant naar boven in de schaal komt te liggen. Bestrooi met wat gehakte koriander en partjes limoen om te serveren.