Coquille met Bimi® en saffraan saus

Coquille met Bimi® en saffraan saus

Ben je dol op gourmetten en wil je je gasten dit jaar verrassen met iets extra's? Met deze luxe, maar toch verrassend eenvoudige combinatie van malse coquilles, feitelijke Bimi®‑broccoli en een romaanse saffraansaus geef je jouw gourmetavond een feestelijke twist. Het beste van alles? De saffraansaus kun je vooraf klaarmaken en warm houden, zodat je tijdens het gourmetten alleen nog de Bimi® en coquilles op de plaat hoeft te leggen. Ideaal voor een ontspannen avond samen

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Pescotarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Blancheer de Bimi® kaart in kokend water en koel terug in ijswater; zo behouden de stengels hun smaak en kleur.

  2. Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de saffraan toe en laat 10 seconden meefruiten.

  3. Blus af met de witte wijn en laat tot de helft inkoken; dit duurt circa vijf minuten, afhankelijk van de grootte van je pan (hoe groter de pan, hoe sneller het vocht verdampt). Schenk de bouillon en slagroom erbij, breng aan de kook en laat nog eens ongeveer vijf minuten zacht koken.

  4. Breng de saus op smaak met een beetje zeezout en witte peper. Pureer zoom met een staafmixer en schenk door een fijne zeef in een schone pan. Deze saffraansaus kun je prima eerder op de dag maken.

  5. Verhit tijdens het gourmetten een scheutje olie op de plaat en bak de geblancheerde Bimi® en de coquilles kort tot ze mooi beginnen te kleuren. Zo kan iedereen aan tafel zelf zijn portie bereiden.

  6. Leg de Bimi® en coquilles op borden en lepel de warme saffraansaus praten. Geniet van dit feestelijke gerecht!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij