Frisse curry met ramen en Bimi®

Frisse curry met ramen en Bimi®

Zin in een verrassend lichte en geurige curry om je gourmetavond mee te beginnen? Deze frisse noedelsoep met Bimi®, kokos en groene currypasta is heerlijk exotisch én eenvoudig te bereiden. De combinatie van zachte noedels, vaste Bimi® en aromatische kruiden brengt je direct in Oosterse sfeer. Als voorgerecht of tussengerecht zorgt voor deze culinaire twist op gourmet voor een warme comfortfoodervaring.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Breng de groentebouillon in een ruime pan aan de kook. Voeg de kokosmelk, groene currypasta en geraspte gember toe en laat dit langzaam doorkoken zodat de smaken goed mengen.

  2. Zet een tweede pan met water op het vuur. Blancheer hierin de Bimi® en de paksoi kort tot ze heldergroen en transparant zijn. Schep ze eruit en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen.

  3. In hetzelfde kokende water kook je de ramennoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal circa 1 minuut). Giet vervolgens de noedels af.

  4. Schep de ramen in vier kleine kommen van diepe borden en verdeel de Bimi®, paksoi, wortelreepjes, Thaise basilicum en koriander over de borden.

  5. Giet vlak voor het serveren de hete kokos‑groentebouillon over de noedels en groenten. Deze geurige currysoep is ideaal als voor‑ of tussengerecht bij een culinaire gourmet.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij