Bimi® & Chips uit de Airfryer
Dit Bimi® recept is een heerlijke, veganistische variatie op de klassieke fish and chips. In plaats van vis gebruiken we Bimi® broccoli en wortels, gecombineerd met knapperige aardappelpartjes, allemaal bereid in de airfryer voor een gezondere twist. Dit gerecht is perfect voor een snelle en gemakkelijke maaltijd die je in ongeveer 30 minuten op tafel hebt staan. Geniet van de krokante texturen en de smaakvolle combinatie van groenten, geserveerd met een royale klodder tartaarsaus. Eet smakelijk!
Bekijk onze handige instructievideo over hoe je Bimi® in de airfryer bereidt!
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
30 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Veganistisch
- Vegetarisch
- Zuivelvrij
Methode
-
Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in smalle partjes. Je kunt ze ook in frietjes of kleine blokjes snijden. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller de aardappelen bakken. Voeg een beetje olie en zout toe en meng alles grondig.
-
Zodra de airfryer is opgewarmd, bak je de aardappelpartjes ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken kan de baktijd variëren. Meng de aardappelen meerdere keren tijdens het bakken zodat ze gelijkmatig bruin worden.
-
Schil de wortels (of pastinaken) en snijd ze in staafjes. Voeg een beetje olie en zout toe en meng alles grondig.
-
Voeg de Bimi® toe aan de wortels (of pastinaken), meng opnieuw met een beetje olie en zout.
-
Voeg na 20 minuten de wortels (of pastinaken) en Bimi® broccoli toe aan de aardappelpartjes en bak alles samen nog eens 3-5 minuten.
-
Serveer de Bimi® en chips met een royale klodder tartaarsaus.