Gegrilde Bimi® broccoli met yakitori kipspiesjes, komkommersalade en rijst

Gegrilde Bimi® broccoli met yakitori kipspiesjes, komkommersalade en rijst

Een overheerlijk barbecue recept met Bimi® broccoli dat je wilt proeven: gegrilde Bimi® broccoli met malse yakitori kipspiesjes, zoetpittige komkommersalade en rijst. Een van onze favoriete barbecue gerechten met Bimi® broccoli, omdat het zo gemakkelijk te bereiden is én snel op tafel staat.

Tip! Bekijk onze instructievideo's om je Bimi® broccoli perfect in de grillpan of op de grillplaat te bereiden.

Specifications

Voorbereiding

15 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Meng voor de yakitori kipspiesjes alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en marineer de in plakjes gesneden kip hierin gedurende minstens 4 uur.

  2. Na het marineren, kun je de kip met de lente-uitjes om en om aan spiesjes rijgen. Grill de kipspiesjes 6-8 minuten op een matig vuur op de barbecue. Keer heel vaak, zodat het vlees een gelijkmatige kleur krijgt.

  3. Meng voor de Bimi® broccoli alle ingrediënten voor de marinade samen in een grote kom en marineer de Bimi® broccoli hierin gedurende 2 uur.

  4. Haal de Bimi® broccoli uit de marinade, laat uitlekken en gril op een bakplaat op een matig vuur tot de broccoli mooi van kleur is en de gewenste consistentie heeft (ca. 2-3 minuten). Draai regelmatig, zodat het niet aanbrandt.

  5. Doe voor de komkommersalade de komkommerplakjes in een kom en meng in een tweede kom de ingrediënten voor de vinaigrette. Meng de vinaigrette met de komkommerplakjes en breng alles op smaak met zout.

  6. Serveer met rijst, Bimi® broccoli en yakitori kipspiesjes.


    Meer zomer gerechten met Bimi® broccoli proberen? We hebben de lekkerste zomer recepten met Bimi® broccoli voor je op een rij gezet.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij