Gestoofde Bimi® broccoli met paprika en dille, van Yasmin Khan

Gestoofde Bimi® broccoli met paprika en dille, van Yasmin Khan

Voor dit recept heeft Yasmin Khan zich laten inspireren door de keuken van Istanbul. Met deze snelle maaltijd waan je je in Turkije!

Yasmin: “De Turkse keuken heeft een aantal groentegerechten die eenvoudig worden bereid, met olijfolie worden besprenkeld en worden geserveerd op kamertemperatuur. Deze gerechten heten 'zeytinyağlılar', ofwel ‘die met olijfolie’. Dit is een heerlijke variant van Bimi® broccoli ‘zeytinyağlılar’ met paprika en rode ui. Een snufje Turkse pul biber (Aleppo peper), hoeft niet maar geeft het gerecht een pikante smaak.”

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Voedingsinformatie per portie

  • kcal 124
  • Vet 8,5 g
  • Verzadigde vetzuren 0,8 g
  • Koolhydraten 7,7 g
  • Suikers 6,3
  • Vezels 4,3 g
  • Eiwit 3,3 g
  • Zout 0,9 g

Methode

  1. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de uitjes een aantal minuten en voeg dan de knoflook toe.

  2. Wanneer de knoflook ook mooi gekleurd is doe je de gesneden paprika, dille, citroensap, suiker, zout en de zwarte peper erbij. Roer goed door en bak met de deksel op de pan nog 5 minuten.

  3. Voeg daarna Bimi® broccoli en 3 eetlepels water toe aan de hapjespan. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 4 minuten stomen tot de Bimi® broccoli net aan gaar is.

  4. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe, besprenkel met olijfolie en een snufje pul biber (Turkse pepervlokken) of andere milde pepervlokken.