Indiase groentecurry met Bimi® broccoli
Aloo Gobi is een populaire en smaakvolle Indiase groentecurry die bestaat uit “aloo” (aardappelen) en “gobi” (bloemkool), subtiel gekruid en meestal geroosterd of gestoofd. Dit curry gerecht is perfect als je houdt van warme, aardse smaken en een heerlijke combinatie van texturen – van knapperige bloemkool tot zachte aardappel.
In deze groene variant voegen we Bimi® broccoli toe, wat het gerecht nog voedzamer en kleurrijker maakt! De geroosterde groenten krijgen een kruidige laag van curry en garam masala, en worden geserveerd met een frisse komkommer raita. Het resultaat is een perfecte balans tussen pittig en verfrissend, ideaal voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.
Specifications
Voorbereiding
15 minuten
Koken
30 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Vegan
- Veganistisch
Methode
-
Verwarm de oven voor op 225 graden.
-
Snijd de aardappelen en bloemkool in hapklare stukjes. Meng 4 eetlepels olie met de currypasta, garam masala en ½ theelepel zout. Wrijf dit kruidenmengsel over de aardappelen en bloemkool en verdeel de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven.
-
Snijd de Bimi® broccoli in 2-3 stukken, spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Meng 1 eetlepel olie en ½ theelepel zout door de Bimi® broccoli en kikkererwten.
-
Haal de bakplaat uit de oven, voeg de Bimi® broccoli, kikkererwten en diepvrieserwten toe en rooster nog 5-10 minuten, totdat de groenten mooi geroosterd zijn.
-
Voor de komkommer raita: Meng alle ingrediënten voor de komkommer raita in een kom en roer goed door.
-
Serveren: Serveer de groene aloo gobi met de frisse komkommer raita en maak het gerecht af met wat verse koriander.
Geniet van deze heerlijke en gezonde Indiase maaltijd!