Indonesische rijstschotel met Bimi® broccoli en kip

Indonesische rijstschotel met Bimi® broccoli en kip

Gek op de Indonesische keuken? Maak dan deze Indonesische rijstschotel met Bimi® broccoli, kokosrijst en gestoofde sticky kip. Dit recept heeft even de tijd nodig om te stoven, maar dat is zeker te moeite waard!

Specifications

Voorbereiding

15 minuten

Koken

1 uur 30 minuten

Serves

4

Methode

  1. Bak de kip aan beide kanten tot ze goed bruin zijn, ongeveer 8-10 minuten.

  2. Zet het vuur iets lager en roer de sjalotten, knoflook en gember erdoor. Giet de kippenbouillon, sojasaus en honing erbij en roer goed door.

  3. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan zo laag mogelijk en sluit met de deksel af, Laat dit 45 minuten garen, draai dan de stukken kip om en laat nog eens 45 minuten garen.

  4. Na het omdraaien van de kip, kun je met de rijst beginnen. Doe de basmatirijst, kokosmelk, water, kurkuma en wat citroengras in de pan. Roer dit goed door en laat dit voor 30 minuten intrekken.

  5. Zet het dan op een middelhoog vuur, breng het aan de kook, roer één keer, laat het weer 1 minuut zachtjes koken. Zet het vuur uit, maar haal de deksel er niet vanaf. niet. Laat dit voor 5 min zo staan, zodat de rijst alle vocht heeft geabsorbeerd.

  6. Blancheer de Bimi® broccoli voor 3 minuten zodat nog lekker knapperig zijn. Tijd om te serveren! Schep de rijst met kip en Bimi® broccoli op. En garneer met wat rode peper en koriander en je hebt echt een waanzinnige maaltijd op tafel staan.


    Meer Aziatische Bimi® gerechten proberen? Bekijk onze lekkerste Aziatische recepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij